Twitter artık herkes için 280 karakter

Eylül ayında dünyadaki herkesin tek bir Tweet’le kendini daha kolay anlatabilmesi için 140 karakter limitini arttırarak test denemelerine başlayan Twitter, amacının Twitter’ı Twitter yapan hız ve özlüğü korumak ve jenerik değişiklikler...

Eylül ayında dünyadaki herkesin tek bir Tweet’le kendini daha kolay anlatabilmesi için 140 karakter limitini arttırarak test denemelerine başlayan Twitter, amacının Twitter’ı Twitter yapan hız ve özlüğü korumak ve jenerik değişiklikler ile daha çok ifade özgürlüğü olduğunu açıklamıştır. Beta testin verilerine göre hedefine ulaştığını düşünen Twitter, 280 karakter değişimini tüm dillerde başlatacağını açıkladı. 

ASIL ÖNEMLİ OLAN

Testin ilk günlerinde, yeni ve alışılmamış bir uygulama olduğu için birçok insan 280 karakter limitini doldurarak Tweet attı ama kısa bir süre sonra bu değişim olağanlaştı. İnsanların 140 karakterden daha fazlasını kullanmaları gerektiğinde daha kolay ve daha sık Tweet attıklarını saptayan Twitter, asıl önemli olanın, insanlar çoğunlukla 140’tan az karakter kullanarak Tweet attılar ve Twitter’ın öz olma özelliği korunmuş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!
Artık hava durumunu insanlar değil yapay zeka tahmin edecek!
Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor