Twitter Brüksel ofisi kapatıldı

Raporlara göre Twitter Brüksel ofisi artık kapatıldı, bu da şirketin içerik denetimiyle ilgili yeni Avrupa Birliği düzenlemelerine uymasını zorlaştırabilir.

Platformun yeni sahibi Elon Musk’ın işgücünü yarıya indirmesinin ardından ofiste çalışan kişi sayısı altıdan ikiye düştü. Financial Times’a göre geri kalan yöneticiler Julia Mozer ve Dario La Nasa geçen hafta Twitter’dan ayrıldı.

Mozer ve La Nasa, Avrupa’da Twitter için kamu politikasını denetledi. Şirketin AB’nin dezenformasyon yasasına ve Dijital Hizmetler Yasası’na uymasını sağlama çabalarından sorumluydular. Yeni kanunlar geçen hafta yürürlüğe girdi ve Şubat 2024’ten itibaren şirketler için geçerli olacak. Bu, Avrupa Birliği hükümetlerine platformların içeriği nasıl denetlediği ve teknoloji şirketlerinin yasa dışı içeriği ne zaman kaldırması gerektiği konusunda daha fazla güç verecek.

Platformların, içerik denetleme kararlarının nedenleri konusunda şeffaf olması gerekecek. Etkilenen kullanıcılar, içerikleri kaldırılırsa veya erişimleri kısıtlanırsa moderasyon kararlarına itiraz etme hakkına sahip olacak. Twitter, DSA’nın kurallarına uymazsa, potansiyel olarak ağır cezalarla karşı karşıya kalır. Avrupa Birliği düzenleyicileri, Twitter’a küresel cirosunun yüzde altısına kadar para cezası verebilir ve hatta platformu yasaklayabilir. AB iç pazar komiseri Thierry Breton, Musk’ı Twitter’ın bloğun içerik düzenlemelerine uyması gerektiği konusunda uyardı. Twitter’ın artık yorum istenebilecek bir iletişim departmanı yok. Musk, Perşembe günü erken saatlerde “genel fikrin” denetleme kurallarını “yasadışı içerik” ile sınırlamak olduğunu söyledi.

Bu arada, birkaç Demokrat senatör, Federal Ticaret Komisyonu’ndan şirketin tüketiciyi koruma yasalarını ihlal edip etmediğini veya ajansla verilen bir rıza kararını ihlal edip etmediğini belirlemesini istedi.

Milyarderler Servetini Hızlıca Kaybediyor: Buharlaşan Paranın Haddi Hesabı Yok

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!
Artık hava durumunu insanlar değil yapay zeka tahmin edecek!
Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor