Twitter da sansüre mi uğruyor?

Tartışmalara ve manipülasyona açık bir mecra olan sosyal medya konusunda şirketlerin aldığı sert önlemlere, bir yayın kuruluşu olan BBC de katıldı.

Bundan sonra BBC çalışanları sosyal medyada herhangi bir olay hakkında taraf tutan yorumlar yayınlayamayacaklar. Sosyal medya hesaplarında tarafsız ve tartışmalara girmeden saygın bir portre çizmek zorunda olacaklar.

Çalışınlarından politika ve ithilaflı tartışmalar hakkında (din, gelenekler, bölgesel hassasiyetler vs…) taraf görünmemesini isteyen BBC, sosyal medyaki yorumları takip edeceğinin de altını çizdi.

BBC’nin yeni sosyal medya kuralları arasında, çalışanların kazançlarını sosyal medyada açıklaması veya ima etmesi yasağı da bulunuyor.

İngiltere’de bazı BBC muhabirlerinin sosyal medyadaki tartışmalarda tepki çeken kişisel görüş paylaşımları sonra kanal yöneticileri yeni kuralları açıklamak zorunda kaldılar.

BBC’nin en ünlü spor spikerlerinden Gary Lineker’in Twitter’da futbol dışında neredeyse her tartışmanın içinde yoğun olarak bulunması da tepki çeken bir detaydı.

Yeni kuralların uygulamaya girmesinden sonra BBC çalışanlarının Twitter’da bazı yorumlarını silmeleri de dikkat çekti. Öte yandan bunun çalışanların kişisel görüşlerine sansür uygulamak olduğunu savunan bir kesim de bulunuyor.

Peki sizce medya çalışanları, medyada haber ve program hazırlayan tanınmış gazeteciler sosyal medyada kişisel görüşleri doğrultusunda tartışmalara girebilirler mi? Yoksa gazeteci olarak tarafsızlıklarını sosyal medyada da sürdürmeliler mi? Ya da kişisel görüşünü sosyal medyada açıkalayan ve savunan bir kişinin medyada tarafsızlığına dair inandırıcılığı kalabilir mi?

Cyberpunk 2077 çıkış tarihi hala net değil

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.