Twitter, Türkiye’deki bazı paylaşımları engelledi

Twitter Türkiye’deki seçimlere istinaden bazı içeriklere kısıtlama getirdi.

Şirket Cuma günü İngilizce ve Türkçe olarak “Yasal sürece yanıt olarak bugün Türkiye’deki bazı içeriklere erişimi kısıtlamak için harekete geçtik.” ifadeleri kullanıldı. “Politikamız gereği bu işlemi hesap sahiplerine bildirdik. Bu içerik dünyanın geri kalanında mevcut olmaya devam edecek.”

Twitter hangi tweet’leri engellediğini söylemedi ve şirket artık bilgi alabileceğimiz bir iletişim ekibine sahip değil. Tahmin edilebileceği gibi, sansür gelmesi Elon Musk’ın sürekli olarak savunduğu ifade özgürlüğü düşüncelerini gündeme getirdi. Cuma günü, Linda Yaccarino’yu CEO olarak atayan Musk, Bloomberg köşe yazarı Matthew Yglesias’a da saldırdı. “Seçim, Twitter’ın tamamen kısıtlanması veya bazı tweet’lere erişimin sınırlandırılması anlamına gelir. Hangisini istersin?” diye tweet atan Musk ifade özgürlüğü ve seçim olaylarını ayrı tutuyor gibi görünüyor diyebiliriz.

Musk bu kapsamda daha fazla gelişme sunabilir ancak Twitter’ın duruşu üzerinde bir şey değişmeyecek diyebiliriz. Seçim olayları henüz belirli değil ve görünüşe göre ikinci tur söz konusu olabilir. Bu süreçte en çok kullanılan sosyal medya platformlarının bazı kısıtlamalara gitmesi şaşırtıcı değil diyebiliriz. Elon Musk da tüm bu süreci yakından takip ederken erişimin sınırlandırılmasını sürdürecek gibi görünüyor.

MediaTek Dimensity 9200+ akıllı telefon performansını bir adım öteye taşıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
Apple, Yeni iPad Modellerinde Şarj Adaptörünü Kutudan Çıkarıyor
Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor