Twitter'dan bir hamle daha! Soylu'nun LGBTİ+ bireylere yönelik ikinci tweetine de kısıtlama getirild

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+ bireyleri hedef gösteren tweetlerine Twitter uyarı notu ekledi. Notlarda, "Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti" ifadesi yer aldı.

Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+ bireylere yönelik nefret söylemi içeren tweetlerine kısıtlama getirdi.

Soylu, Boğaziçi Üniversitesi önünde öğrencilerin düzenlediği bir resim sergisinde Kabe resminin yere serildiğine ilişkin soruşturma sonrasında öğrencilerin gözaltına alındığını Twitter hesabından açıklamıştı.

Soylu, “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!” demişti.

İçişleri Bakanı’nın bu sözleri sonrasında birçok sosyal medya kullanıcısı, söz konusu tweeti “Korumalı bir kategoriye karşı nefret suçu işlediği” gerekçesiyle şikayet etmişti.

Twitter, ilk kez ABD eski Başkanı Donald Trump’a uyguladığı yöntemin benzeri biçimde, Soylu’nun şikayetlere konu olan tweetine uyarı notu ekledi.

Twitter’ın eklediği notta “Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi.” ifadeleri yer aldı.

BUGÜN BİR KEZ DAHA YAZDI

Soylu, benzeri bir tweeti bugün bir kez daha attı. Tweetine "Tuzağa düşmeyin" diye yazan Soylu, tweetine eklediği açıklamasında iki kez "LGBT sapkını" ifadelerini tekrar etti. Aynı ifadelerin tekrarlanması ardından Twitter bu tweete de aynı şekilde kısıtlama uyguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'