Twitter’ı alması Dogecoin yatırımcılarına yaradı

Uzun süredir gündemden düşmeyen Elon Musk-Twitter anlaşması sonunda tamamlandı ve Elon Musk Twitter’ın yeni sahibi oldu. İnternet dünyasında dengeleri değiştirme potansiyeline sahip olan bu anlaşma, Twitter dışında da pek çok şirketi ve ürünü etkileyecek

Üstelik bu anlaşmanın etki alanı sadece sosyal medya pazarıyla, hatta internet dünyasıyla sınırlı değil. Bunun en iyi örneği ise Dogecoin. Elon Musk’ın Twitter’ı satın alacağının kesinleşmesiyle birlikte yükselişe geçen kripto para birimi, anlaşmanın resmen tamamlanmasının ardından bir anda yüzde 70 değer kazandı.

Bunun başlıca sebebi ise Dogecoin ile Elon Musk arasındaki tuhaf bağlantı. Hatırlayacağınız gibi Elon Musk, Twitter hesabından bu kripto parayla ilgili paylaşımlar yapınca Dogecoin’in değeri bir anda artmıştı. Bu yüzden bu kripto para birimi Musk ile birlikte ve onunla ilişkili bir şekilde ilerleyen bir para birimine dönüştü. Musk Twitter’ı alıp platformda istediğini yapabileceği bir konuma yerleşince, haliyle bu durum kripto paranın da değerini arttırdı.

Musk’ın Twitter anlaşmasına 500 milyon dolarlık bir yatırım yapan Binance, blockchain ve kripto paranın Twitter’a nasıl yardımcı olabileceğini bulmak için beyin fırtınası yaptıklarını söyleyerek, önümüzdeki dönemde Twitter’ın kripto dünyası için de önemli bir konuma ulaşabileceğinin sinyallerini vermişti. Zaten Musk da Twitter’ı çok amaçlı bir uygulamayı dönüştürmek istediğini bir süredir söylüyor. Bu kullanım alanlarından biri de kripto dünyasıyla bağlantılı olabilir.

Meta, MetaVerse için 36 milyar dolar harcadı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri

Adgager ve GAG Token: Araştırma Dünyasının Yeni Dijital Para Birimi
Yatırımcılar Bu 2 Gelişmeye Güveniyor! Bitcoin Zirveleri Gözlüyor
Bitcoin Fiyatı 2021 Seviyelerine Geri Döndü! Uzman: Sırada Bu Seviyeler Var!
Bitcoin’de sert yükseliş
Sıcak Gelişme: Ünlü Kripto Para Borsası İşlemleri Durdurdu! Milyonlar Kayıp