Uber, Tesla'yı tercih etti

Uber ve Hertz, 2016‘dan beri böyle bir program üzerinde birlikte çalışırken, kendi aracına sahip olmayan sürücülere araba kiralama fırsatı sunuyorlar. Ancak şimdiye kadar sürücülere belirli bir araç kiralamak için hiçbir zaman işbirliği yapmadılar.

ABD’deki en büyük otomobil pazarı olan California, Uber ve Lyft gibi araç çağırma şirketleri için 2030 yılına kadar filolarının yüzde 90’ının elektrikli olmasını şart koşan kurallar koydu.

1 Kasım’dan itibaren Los Angeles, San Francisco, San Diego ve Washington DC’de yaşayan Uber sürücüleri, bakım ve sigorta dahil olmak üzere haftada 334 ABD Doları karşılığında Hertz aracılığıyla Tesla Model 3 kiralayabilir. Uber, program devam ederken haftalık oranın 299 dolara veya daha düşük bir seviyeye düşeceğini söylüyor.

Program, 2023 yılına kadar 50.000 Tesla’nın tamamını Uber’in platformunda bulundurma hedefi taşıyor. Sürücülerin Tesla kiralamaya hak kazanabilmeleri için en az 4,7 yıldız derecesine sahip olmaları ve en az 150 seyahat tamamlamış olmaları gerekiyor. Sürücüler, şarj etmek için Tesla’nın Supercharger ağına erişiminin yanı sıra katılımcı EVgo şarj istasyonlarında indirimlere sahip olacak.

Hem evde hem de ofiste güçlü kablosuz internet çözümü

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

iPad Air, Pro, Pencil Pro ve Magic Keyboard: Fiyatlar Belli Oldu!
Türkiye'nin 'yapay zeka' raporu: 20 yılda şirket sayısı 5'ten 1.195'e çıktı!
Türkiye'de işsizlik yüzde 30 olacak: Tarih verildi!
Google fotoğraflar'a yeni özellik
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!