UBS, BBVA ve Barclays’ten TCMB tahmini geldi: Faiz indirimi 2025 yılına ötelenebilir!

UBS, BBVA ve Barclays, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi beklentilerine dair değerlendirmelerde bulundu. Bu finansal kurumlar, enflasyon verileri ve mevcut ekonomik koşullara dayanarak, faiz indirimi için farklı zaman dilimleri öngörüyor.

Eylül ayı enflasyon verilerinin ardından UBS, BBVA ve Barclays, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimi beklentilerine ilişkin yeni raporlar yayınladı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, UBS, TCMB'nin faiz indirimine Kasım ayında başlamasını öngörse de, artan riskler nedeniyle bu indirimin 2025'e sarkabileceğini belirtti. UBS ekonomisti Gyorgy Kovacs, "Dezenflasyon süreci daha belirsiz hale geldi" diyerek, Kasım ayında beklenen 250 baz puanlık indirimin ertelenme ihtimaline dikkat çekti.

BBVA ise aylık enflasyonun beklenenden yüksek çıkması nedeniyle ilk faiz indirimi öngörüsünü Aralık ayına kaydırdı. Banka, "TCMB’nin yıl sonu enflasyon tahmininin %43'e düşmesine rağmen, bu indirime ilişkin sınırlı bir alan oluşturduğunu" değerlendirdi.

Barclays, Kasım ayındaki indirimin tartışmalı olduğunu ifade ederken, Ekim ayı enflasyon verilerinin %2'nin üzerinde gelmesi durumunda ilk indirimin 2024 sonuna veya 2025'e ertelenebileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.