Üç Otomobil Devi 150 Bin Aracı Geri Çağırma Kararı Aldı

Mercedes-Benz, Mazda ve Toyota, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) bildirilen çeşitli yazılım ve mekanik sorunlar nedeniyle bu kararı aldı.

Bu hafta Mercedes-Benz, Mazda ve Toyota, toplamda 150.000 aracı etkileyen geri çağırma bildirimleri yaptı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından duyurulan geri çağırmalar, yazılım ve fren sorunlarına dikkat çekerek araçların ücretsiz olarak güncellenmesini sağlayacak.

Mercedes-Benz, motor kontrol ünitesindeki yazılım hatası nedeniyle 27.000'den fazla aracını geri çağırdı. 2021-2023 yıllarında üretilen Mercedes ve Maybach S580 modellerini kapsayan sorun, motorun aşırı ısınmasına veya ani durmasına yol açarak yangın ve kaza riskini artırabilir. Araç sahipleri, bayilere giderek yazılım güncellemesi yaptırabilecek.

Mazda ise hava yastıklarının kazada aşırı güçle açılmasına neden olan bir yazılım hatası nedeniyle 77.670 aracı geri çağırdı. 2016-2023 arası üretilen bazı MX-5 Miata modelleri bu geri çağırmaya dahil olup, bayiler ücretsiz güncelleme sunacak. Fiat da aynı sorundan dolayı 124 Spider modelinden 15 bin aracı geri çağırıyor.

Toyota, fren desteği kaybına yol açabilecek hidrolik fren sistemindeki hata nedeniyle 42.000'den fazla aracını geri çağırdı. 2023-2024 arasında üretilen belirli Corolla Cross Hybrid modelleri bu sorundan etkileniyor ve yazılım hatası aracın durma mesafesini artırarak kaza riskini yükseltebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.