Üç otomotiv devin sonu mu geliyor!: Satışlar epey düştü!

Japonya'nın en büyük otomobil üreticileri olan Toyota, Honda ve Nissan, Çin pazarındaki zorlu rekabet koşulları sebebiyle son aylarda satışlarında düşüş yaşıyor. İşte diğer detaylar haberin devamında sizlerle...

Özellikle elektrikli araçlara olan talebin artması, bu üç dev markanın Çin’deki satış beklentilerini karşılayamamasına yol açtı.

3 OTOMOTİV DEVİNDE BEKLENMEYEN GELİŞME

Ağustos ayı itibarıyla Toyota, Çin'de 152 bin 100 araç satışı gerçekleştirdi. Ancak bu rakam, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13’lük bir düşüşe işaret ediyor ve Toyota’nın Çin pazarındaki satışlarının yedi aydır düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Honda ise daha dramatik bir düşüş yaşadı ve Ağustos ayında yüzde 44 gerileyerek 56 bin 959 adet araç sattı. Nissan da benzer bir durumla karşı karşıya kalarak yüzde 24'lük bir düşüşle 49 bin 204 araç satışı bildirdi.

Bu gerilemenin arkasında, içten yanmalı motorlu araçlara yönelik yatırım yapan Japon markalarının, elektrikli araç pazarındaki hızlı geçişi yakalayamaması yatıyor. Çin’de elektrikli otomobillere olan talebin hızla artması, Japon üreticilerin stratejilerini değiştirme gereksinimini de beraberinde getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.