Üç Yeni Yahudi Birliği İstanbul’da Kuruldu! Dilipak Tehlikeye Dikkat Çekti

Araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak, İstanbul'un Dünya Türk Hahamlar Birliği'nin merkezi olduğunu duyurarak, Türkiye'deki Yahudi birliğinin kurulduğunu ancak Türk Birliği ve Turan'ı kurma noktasında eksiklikler bulunduğunu ifade etti.

ABDURRAHMAN DILIPAK'TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR: TÜRKIYE'DE ÜÇ YENI YAHUDI BIRLIĞI KURULDU

Araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak, İstanbul'da kurulan Türk Dünyası Hahamlar Birliği hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ortodoks dünyasına da göndermede bulunarak, "Doğu Roma misyonunu üstlenmiyoruz. Osmanlı Milletler Topluluğu da yok fakat Türk Dünyası Hahamlar Birliği'ni kurduk" dedi.

Dilipak, "Bunun merkezi Türkiye ve şu anda kurulmuş vaziyette" ifadesini kullanarak, projenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, "Karay Birliği" adı verilen Yahudi olmayan Musevilerin birliği için de İstanbul'un dini merkez olacağını belirtti. Bu yeni yapı ile Yahudiler, kendilerine katılan Museviler üzerinden uluslararası bir organizasyon oluşturmayı amaçlıyor.

Dilipak, Rothschildler'in arkasında olduğu bu yapının, farklı etnik kökenlerden gelen Yahudileri Türkiye'de bir araya getireceğini ifade etti. Kürt, Arap, Fars, Gürcü, Rus ve Ukrayna Yahudilerinin de bu çerçevede birleşeceğini belirten Dilipak, "Bu şekilde saf ırk olmayanlar da Nuhi yasalar üzerinden bu yapı içine dahil edilecek" dedi.

Ayrıca, Türkiye'de bir Hazara Devleti kurma planının da bulunduğunu söyleyen Dilipak, "Bunların merkezi Türkiye" diyerek durumu özetledi.

Dilipak, Türkiye'ye gelen Yahudi sayısının arttığını ve bu durumun Türkiye'deki dinî ve toplumsal yapıyı etkilediğini vurguladı. Gelecek yıl yapılacak hahambaşılık seçimleri hakkında da bilgi veren Dilipak, "Türk Hahambaşılığı Osmanlı'daki statüsünü koruyor, Lozan'ın garantisi altında seçimle belirleniyor" dedi.

Son olarak, "Görünmeyen bir yapı bunlar" diyerek, bu oluşumların medya, iş dünyası ve çeşitli sosyal gruplar içindeki varlığına dikkat çekti. "Tarikat yapılarında da sızmış durumdalar, sağda solda, liberal kesimde, Türkçüsünde, Kürtçüsünde hepsinde varlar" diyerek endişelerini dile getirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.