Uçağın kanatlarına damacana ile sıvı döktüler

İstanbul’da artan kar yağışı, havayolu trafiğini de etkiledi. Bazı uçuşlar iptal edilirken, bazı uçuşlar sıkı kontrollerin ardından gerçekleşebildi. Karlı ve soğuk havalarda uçakların dış yüzeylerinde birikmiş buz,...

İstanbul’da artan kar yağışı, havayolu trafiğini de etkiledi. Bazı uçuşlar iptal edilirken, bazı uçuşlar sıkı kontrollerin ardından gerçekleşebildi. 

Karlı ve soğuk havalarda uçakların dış yüzeylerinde birikmiş buz, don ve karın arındırılması, uçakların yüzeyinde uçuş sırasında bu tip birikimlerin olmasının engellenmesi için önleyici sıvılar uçağa sıkılıyor ve uçağa deicing işlemi uygulanıyor.

Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas’ın, Twitter’dan paylaştığı videoda ise havaalanlarında yer hizmeti veren TGS isimli firmanın çalışanları ise ''deicing işlemini’ uçağın üstüne damacanayla bir sıvı dökerek ve damacanayı uçağın kanadının üzerinde gezdirerek yapmaya çalıştılar.  

Manas uçağın içinden çektiği bu görüntüleri “Bu rezilliği bize yaşatanlara teşekkürü borç biliriz. Uçaklar TGS tarafından böyle Deicing yapılıyorsa bu uçaklara nasıl bineceğiz?'' notuyla paylaştı.

İşte o anlar:

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış