Ücretsiz oyun dağıtmasıyla bilinen Epic Games bakın toplamda ne kadar kazanmış! Dudak uçuklatan rakam...

Ücretsiz ve ucuz fiyatlara sunduğu oyunlarıyla dikkat çeken Epic Games Store'un 2023 senesinde toplam kazancı açıklandı! Toplam oyuncusu sayısı ve oyuncuların harcadığı para bakın ne kadarmış...

Oyun endüstrisinde rekabet kızışıyor! Epic Games Store, 2023 senesinde büyüme ve gelişme mevzusunda etkileyici bir performans sergilediğini duyurdu. Steam'in dolarla ödeme seçeneğini sunmasının peşinden, Türk oyunseverler için özellikle önem kazanan Epic Games Store, rakipleri arasında ciddi bir dişli rakip haline geldiğini kanıtlıyor.

EPIC GAMES STORE 2023 YILI İSTATİSTİKLERİ

Epic Games Store'un yayınladığı 2023 istatistiklerine göre, platformun kullanıcı sayısı 270 milyonu aşmış durumda. Ayrıca, diğer platformlardan Epic Games Store'a bağlanan oyuncu sayısı da etkileyici bir şekilde 804 milyona ulaşmış bulunuyor. Üstelik, Google, Steam veya PlayStation hesabıyla da Epic Games Store'a bağlanabilme özelliği, kullananların erişim kolaylığını artırıyor.

Epic Games Store'un aylık aktif kullanıcı sayısı da dikkate değer bir artış göstererek %10'luk bir artışla 75 milyonu geçti. Bu rakamlar, platformun oyunseverler tarafınca ne kadar rağbet gördüğünün bir göstergesi durumunda.

Bir diğer dikkat çeken nokta ise, Epic Games Store'da harcanan toplam para miktarı. 2023 senesinde bu rakam 950 milyon doları bulmuş durumda. Ayrıca, üçüncü parti oyunlar için harcanan toplam para miktarı da 310 milyon doları aşarak, platformun oyun endüstrisindeki ekonomik etkisini gözler önüne seriyor.

ÜCRETSİZ DAĞITTIĞI OYUNLARIN TOPLAM DEĞERİ 2 MİLYAR DOLAR

Epic Games Store'un sunduğu ücretsiz oyunlar da oyuncular arasında büyük ilgi görüyor. 2023 yılında 86 adet ücretsiz oyun dağıtıldı ve bu oyunların toplam kopya sayısı 586 milyonu geçti. Ücretsiz oyunların toplam değeri ise, ABD fiyatları baz alındığında 2.055 milyar doları buluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
Oytun Erbaş olay yaratan bir açıklamada bulundu: "Wi-Fi sizin beyin dalganızı okuyor"
MEDY: Beyin Doku Dondurmayı Zararsız Hale Getiriyor