UEFA'dan Flaş Onay! Lyon'da Beşiktaş Taraftarına Yasak: Stadyuma ve Şehre Giriş Yok!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon ile oynayacağı maçta taraftar desteğinden mahrum kalacak. Lyon Valiliği’nin taraftar yasağı kararı, UEFA tarafından onaylandı ve Siyah-Beyazlı taraftarlar stadyuma alınmayacak.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. hafta mücadelesinde Fransız ekibi Lyon ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 24 Ekim'de gerçekleşecek bu zorlu maç öncesinde Beşiktaş taraftarlarını üzen bir açıklama geldi. Lyon Valiliği tarafından alınan, Siyah-Beyazlı taraftarların stadyuma ve Lyon kentine girişinin yasaklanması kararı, UEFA tarafından onaylandı.

2017'DEKİ OLAYLAR NEDENİYLE ALINAN ÖNLEM


Bu karar, 2017 yılında iki takımın UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya geldiği maçta yaşanan güvenlik sorunları ve çıkan olayların ardından alındı. Lyon Valiliği, olası bir güvenlik riski nedeniyle Beşiktaş taraftarlarının hem stadyuma hem de Lyon kentine alınmayacağını duyurmuştu. UEFA’nın da bu kararı onaylamasıyla birlikte, Beşiktaş taraftarları bu önemli maçta takımlarını deplasmanda destekleyemeyecek.

BEŞİKTAŞ'TAN RESMİ AÇIKLAMA


Beşiktaş Kulübü, taraftarlarını bilgilendiren resmi bir açıklama yaparak, Lyon Valiliği ve Fransız Emniyeti’nin aldığı bu kararın kesinleştiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olympique Lyon – Beşiktaş Maçı Hakkında Taraftarlarımıza Önemli Duyuru
Lyon Valiliği’nin, taraftarlarımızın 24 Ekim’de oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçında stadyuma ve Lyon kentine alınmaması yönündeki kararı, UEFA Güvenlik Birimi ve diğer yetkililerin katılımıyla yapılan güvenlik toplantısı sonucunda kesin olarak onandı."

TARAFTARA MAÇ İÇİN SEYAHAT UYARISI


Açıklamada ayrıca, Beşiktaş taraftarlarının herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına Lyon’a seyahat programı yapmamaları tavsiye edildi. Beşiktaş taraftarı bu maçta deplasman tribününde yer alamayacak.

SONUÇ OLARAK


2017 yılında yaşanan olayların etkisiyle alınan bu karar, Beşiktaş’ın Lyon karşısında zorlu bir deplasman mücadelesinde taraftar desteğinden mahrum kalacağı anlamına geliyor. Siyah-Beyazlı kulüp, alınan karara saygı duyulmasını ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına taraftarlarının bu karara uymalarını istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.