UEFA'dan Yeni Kura Çekim Sistemi: Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde Yazılım Dönemi Başlıyor

UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde bu sezon kura çekimlerini özel bir yazılım kullanarak yapacak. 29-30 Ağustos'ta Monako'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirilecek kura çekiminde, ülke koruması ve eşleşme çakışmaları önlenecek. Maç tarihleri 31 Ağustos'ta açıklanacak.

UEFA, bu sezon Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ndeki kura çekimlerinde özel bir yazılım kullanacak. 29-30 Ağustos tarihlerinde Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılacak çekimlerle, takımların rastgele eşleşmeleri sağlanacak ve ülke koruması gibi kriterler dikkate alınacak. Maç tarihleri ise 31 Ağustos'ta açıklanacak.

UEFA, bu sezon Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yeni bir kura çekim formatı kullanacağını duyurdu. Monako’daki Grimaldi Forum’da 29-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak kura çekiminde özel bir yazılım kullanılacak.

UEFA katsayı sistemine göre, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde takımlar 4 torbaya, Konferans Ligi'nde ise 6 torbaya ayrılacak. Kura çekimi, birinci torbadan dördüncü torbaya doğru ilerleyerek her torbadan 2'şer rakip belirleyecek.

Yeni sistem, ülke koruması ve aynı ülkeden 2'den fazla kulübün eşleşmemesi gibi kura kriterlerini dikkate alarak eşleşmelerin rastgele ve çakışmasız yapılmasını sağlayacak. Yazılım ayrıca maçların iç ve dış sahada oynanmasına karar verecek. Takvimde çakışma yaşanmaması için yarışma tarihleri ve başlama saatleri 31 Ağustos’ta açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.