Uğur Mumcu 75. doğum gününde unutulmadı

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın düzenlediği anmada Mumcu’nun gömütüne onlarca karanfil ve Cumhuriyet gazetesi bırakıldı.Etkinliğe katılan, Umag’ın eski yayın yönetmeni gazeteci Ali Tartanoğlu Mumcu’nun...

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın düzenlediği anmada Mumcu’nun gömütüne onlarca karanfil ve Cumhuriyet gazetesi bırakıldı.

Etkinliğe katılan, Umag’ın eski yayın yönetmeni gazeteci Ali Tartanoğlu Mumcu’nun doğumgünü olduğu için karamsar şeyler söylememek gerektiğini ifade ederek, “Mücadeleye, kavgaya dair bir şeyler söylemek lazım. Çünkü Uğur kavganın adamıydı. İçinde bulunduğumuz dönem ister istemez Uğur’un mücadeleciliğini aklımıza getiriyor. Öldürülmesinden 2 gün önceki yazısında bile “imam-subay''dan bahsediyordu. Öngörülerinin tamamı çıkmıştı. Eğer aramızda olsaydı en azından gazetecilik eski tabirle bu kadar tefessüh etmez, kokuşmazdı. Belki de bunun için onu aramızdan, elimizden aldılar. Çünkü böylesi isimler kubbeyi tutan sütunlar gibidir. Onun gibi söyleyebilecek, yazabilecek olanları da pasifize ettiler, tasfiye ettiler, öldürdüler. Dolayısıyla, öldürülmelerine rağmen hepsi için söylüyorum, hepsi arkadaşlarımızdı. Öldürenlere lanet ediyorum ama yine de iyi ki doğmuşlar, yaşabildikleri kadar aramızda olmuşlar diyorum'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Saf duygulara sahip 3 burç: Diğer insanlara karşı çok iyi niyetliler
Hacettepe Üniversitesi'nden ülkücü grup açıklaması: "40 cm pala ile saldırdılar"
Şöhretin Zirvesindeyken İstanbul'u Terk Etti! Tarık Tarcan Tanınmaz Halde!
Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner'den Feyza Civelek'e Öyle Sözler Etti Ki!
Gözleriniz Ne Kadar Keskin? Fotoğraftaki Komandoyu Kaç Saniyede Bulabileceksiniz?