Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin göç hikayesi

BionTech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in Türkiye'den Almanya'ya göç hikayesi anlatıldı. Joe Miller'ın imzalı "Aşı" kitabında hem Özlem Türeci hem de Uğur Şahin’in ailelerinin Almanya’ya neden gittikleri açıklandı.

Son günlerde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) “Yılın Atatürkçüsü Ödülü’nü” reddettmeleri tartışma yaratan BionTech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in Almanya’ya göçüş hikayesi ortaya çıktı.

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin: mRNA kanserin tekrar ortaya çıkmamasını sağlamak istiyoruz

Türkiye’de “Aşı” adıyla çıkan kitapta Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in ailelerinin Türkiye’den Almanya’ya gidiş serüveni yer alıyor. Joe Miller imzalı kitapta hem Özlem Türeci hem de Uğur Şahin’in ailelerinin Almanya’ya göçünü anlatıyor. 

DOĞU GÖREVİ YAPMAMAK İÇİN GİTTİ

Odatv'nin haberine göre kitapta Özlem Türeci’nin kendisi gibi doktor olan babasının Türkiye’de Güneydoğu görevi yapmamak için 1965 yılında Almanya’yı tercih ettiği şöyle anlatıldı:

“Özlem Türeci’nin cerrah babası, Özlem’in doğumundan (1967) iki yıl önce Türk Hükümetinin onu siyasi gerginliklerin yaşandığı Güneydoğu bölgesine doktor olarak mecburi hizmete göndermesinden kurtulmak için gelmişti.”

Türkiye’de Doğu’ya gitmemek için Almanya’yı tercih eden Özlem Türeci’nin babası  tıp eğitimini Almanya’da almadığı için küçük bir kasabaya atandı. Almanya Tıp Kurulu tarafından verilen kararla Türeci ailesi Aşağı Saksonya’da çiftliklerle çevrili küçük bir kasaba olan Lastrup’a yerleşti.

Özlem Türeci ve Uğur Şahin konuştu: Güvendeyiz diyemem ama

FABRİKA İŞÇİSİ BABANIN OĞLU

Kitapta, Uğur Şahin’in ailesinin de İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya’nın iş gücü anlaşmalarıyla aldığı Türklerden olduğu belirtiliyor. Uğur Şahin’in babasının da Köln’de Ford fabrikasında çalıştığı bilgisi veriliyor. Uğur Şahin’in başarılı bir öğrenci olduğu belirtilen kitapta çocukluğundan itibaren hep doktor olmak istediği anlatılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas'tan İsrail'e Koşulsuz Ateşkes Talebi: Son Durum Ne?
Türkiye'nin İsrail Kararına ABD'den İlk Yanıt: İlişkilerimizi Zedelemez
Güney Brezilya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çöktü, 30'dan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
Kenya'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: 188 Can Kaybı, 90 Kişi Kayıp