Ukrayna askerleri, bitkin haldeki Rus askerini kurtardı!

Ukrayna-Rusya savaşında bitkin düşen Rus askeri Maxim, bir Ukrayna İHA operatörü tarafından kurtarıldı. Önce su verilen Maxim, İHA’yı takip ederek teslim oldu. Açıklamada, dört çocuk babası Maxim’in yasal tecili olmasına rağmen savaşa katıldığı ve kafa karışıklığı yaşadığı belirtildi.

Ukrayna-Rusya savaşında, cephe hattında zor durumda kalan bir Rus askeri olan Maxim, bir Ukrayna İHA operatörü tarafından kurtarıldı. Olay, cephedeki gergin anlardan birinde gerçekleşti. Maxim, çatışma sırasında bitkin düşerek bir hendekte yattı. İHA operatörleri, havadan onu fark ettiklerinde, ilk olarak su ihtiyacını karşılamak amacıyla bir su şişesi ile yanına bir not bıraktı. Notta, "İHA’yı siperler boyunca takip et" yazılıydı. Bu yardım, savaşın acımasız koşulları içinde insanlık halinin bir örneği olarak değerlendirildi.

Görüntülerde, Maxim’in ilk başta İHA’yı görünce korktuğu, ardından suyu aldıktan sonra operatörlere teşekkür ettiği görülüyor. İHA operatörleri, Maxim’i yönlendirdikten sonra, ona teslim olması için güvenli bir yol gösterdi. Su içtikten sonra, Maxim İHA’yı takip ederek Ukrayna askerlerine teslim oldu.

Ukrayna ordusuna bağlı 54. Mekanize Tugay'ın K-2 Taburu, Maxim hakkında daha fazla bilgi vererek, onun Kurks kökenli olduğunu ve dört çocuğunun bulunduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, Maxim’in yasal tecili olmasına rağmen savaşa katılmasının ardındaki sebepler arasında kafa karışıklığı ve sözleşmeli asker olarak kendisine vaat edilen maaşın etkili olduğu belirtildi. 

Açıklamada, "Dört çocuğu ve yasal tecili olmasına rağmen savaşa katılmış. Muhtemelen, gitmeme hakkını unutmuş ya da evrak işlerini tamamlamak için yeterli zaman bulamamış," denildi. Bu durum, savaşın sadece askeri değil, aynı zamanda insani boyutunu da gözler önüne seriyor. Maxim’in durumu, savaşın getirdiği karmaşayı ve askerlerin yaşadığı içsel çatışmaları ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.