Ukrayna 'cemaat' okullarını incelemeye aldı

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Roman Greba, yaptığı açıklamada, bakanlığın terör tehdidi gibi güvenlik konularında yetkili olmadığını belirtti. Bu konularda Ukrayna Güvenlik Servisi’nin (SBU) yetkili olduğunu...

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Roman Greba, yaptığı açıklamada, bakanlığın terör tehdidi gibi güvenlik konularında yetkili olmadığını belirtti. Bu konularda Ukrayna Güvenlik Servisi’nin (SBU) yetkili olduğunu kaydeden Greba, bakanlığın terör tehdidi bilgisine sahip olması halinde  bu konuyu hemen SBU’ya bildireceğini ifade etti.

Gülen cemattiyle bağlantılı okullar ile ilgili ellerinde net bir bilgi olmadığını ifade eden Greba, “Ukrayna Güvenlik Servisi konuyu inceliyor. Eğer net  bir yargı sürecini gerektirecek bir durum olursa, eğer bir sonuç alırsak elbette  Ukrayna Eğitim Bakanlığı bu okulun iznini iptal edecektir'' ifadelerini kullandı.

Ülkede okulların bölgesel yönetimin kontrolü altında olduğunu anlatan Greba, bakanlık bünyesindeki müfettişlerinin ise sadece müfredat ve eğitim ile ilgili teknik konuları incelediğini aktardı.  Bu müfettişlerin terör tehdidi gibi konuları inceleme hakkının bulunmadığına dikkat çeken Greba, bu yüzden bu konudaki soruşturmanın Ukrayna istihbaratının yetkisi altında olduğunu  vurguladı.

Konuyla ilgili Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği ile de iletişim halinde  olduklarını kaydeden Greba, iki ülkenin eğitim alanındaki ilişkilerini  geliştirmek için çalıştığını bildirdi.

Gülen cemaatiyle bağlantılı Uluslararası Meridyen Okulu, 2001’den bu yana Ukrayna’da faaliyet gösteriyor. Başkent Kiev’de iki ayrı binası bulunan okulların bir de anaokulu ve Odessa şehrinde şubesi bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor
Azerbaycan ve İran Liderleri Sınır Projelerinin Açılışını Gerçekleştirdi
Trump, Biden'a Uyuşturucu Testi Talep Ediyor: Canlı Yayın Tartışması Öncesi Gerilim Yükseliyor