Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Kırım'daki Rus Donanmasına Karşı Saldırı Düzenledi

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Kırım'daki Rus donanmasına karşı 24 Mart'ta gerçekleştirdiği saldırıda Rus gemilerine ve altyapısına yönelik başarılı bir operasyon düzenledi. "Yamal" ve "Azov" çıkarma gemileri ile "Konstantin Olşanskiy" gemisi hedef alındı. Rusların kontrolündeki gemi hasar aldı.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Kırım'daki Rus donanmasına karşı cesur bir hamle yaparak 24 Mart'ta başarılı bir saldırı düzenledi, Rus gemilerine ve altyapısına zarar verdi.

Ukrayna Ordusu Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmitriy Pletençuk, Ukrayna ordusunun 24 Mart'ta Kırım'daki Rus donanmasına yönelik gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili yerel basına açıklamalarda bulundu. Pletençuk, saldırıda "Yamal" ve "Azov" çıkarma gemileri ile "Konstantin Olşanskiy" gemisine saldırı düzenlediklerini belirtti. "Konstantin Olşanskiy" gemisinin hasar aldığını ve şu an için savaş görevi için uygun olmadığını iddia etti. Ayrıca, Ukrayna ordusunun saldırı sırasında Kırım'da bulunan Rus donanmasına ait "Ivan Khurs" bulgu gemisini de hedef aldığını bildirdi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Dairesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, Ukrayna ordusunun Karadeniz'deki Rus Deniz Kuvvetleri'ne saldırı düzenlediği ve Kırım'daki Rus donanması ile çeşitli askeri altyapılara saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi. Söz konusu açıklamada, Ukrayna Savunma Kuvvetleri'nin "Yamal" ve "Azov" çıkarma gemileri ile iletişim merkezi ve Rus Karadeniz Filosu'nun çeşitli altyapı tesislerini başarıyla hedef aldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Nijerya Senatosu, Uyuşturucu Kaçakçılarına İdam Cezası Getiren Tasarıyı Kabul Etti
Kiev Yetkilileri: Rus Saldırı Girişimi Püskürtüldü, Siviller Tahliye Ediliyor
BM, Filistin'in Tam Üyelik Başvurusunu Yeniden Değerlendirecek
Gazze'nin güneyinden atılan roketler İsrail'in Beerşeba şehrine isabet etti
Avrupa Ülkelerinden Filistin Tanıma Planı: İsrail Karşı Çıkıyor, BM Kararı Bekleniyor