Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: F-16'lar Başarılı, Katar Görüşmeleri Devam Ediyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev'de yaptığı basın toplantısında, savaşın seyrine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kursk taarruzunun Katar görüşmelerini etkilemediğini belirten Zelenski, F-16'ların başarılarını vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev’de düzenlediği basın toplantısında, artan savaş koşullarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Zelenski, Kursk taarruzunun, enerji altyapısına yönelik saldırıların durdurulması konusundaki Katar görüşmelerini etkilediğine dair çıkan haberleri yalanladı. Amerikan Washington Post gazetesi, Ukrayna ve Rusya'nın enerji ve elektrik altyapısına yönelik karşılıklı saldırıları durduracak önemli bir anlaşma üzerinde müzakereler yapmak üzere bu ay Katar’a heyetler göndereceğini bildirmişti.

Başkan Zelenski, F-16 savaş uçaklarının şu ana kadar başarılı sonuçlar verdiğini ve bunların Rusya'nın son saldırısını püskürtmek için kullanıldığını ifade etti.

Savaşın diyalog yoluyla sona erebileceğini, ancak Ukrayna'nın güçlü bir pozisyonda olması gerektiğini belirten Zelenski, ayrıca Ukrayna'nın ilk balistik füze denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

ABD ile olan ilişkilere de değinen Ukrayna lideri, Demokrat ve Cumhuriyetçi başkan adayları Kamala Harris ve Donald Trump’a, Rusya ile savaşı nasıl sona erdireceklerine dair bir plan sunmayı düşündüklerini açıkladı. Bu planın, Rusya’nın Kursk bölgesine yönelik saldırısının yanı sıra diplomatik ve ekonomik stratejileri de kapsadığını ve aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden’a da sunulacağını belirtti.

Zelenski, ayrıca eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmayı umduğunu ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.