Ukrayna| Rusya, Karadeniz'de buğday yüklü gemiye füze saldırısı düzenledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Rusya'nın Karadeniz'de Mısır'a giden buğday yüklü bir gemiye füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Zelenskiy, gıda güvenliğini korumanın küresel bir öncelik olduğunu vurguladı ve bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Karadeniz'de Mısır'a giden buğday yüklü bir kargo gemisine füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Zelenskiy, bu tür saldırıların küresel gıda güvenliğine ciddi tehdit oluşturduğunu ve uluslararası toplumun tepkisini beklediklerini belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Karadeniz'de Mısır'a doğru yol alan buğday yüklü bir kargo gemisine füze saldırısı düzenlediğini öne sürdü. Zelenskiy, Ukrayna'nın küresel gıda güvenliğine önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayarak, dünya genelindeki birçok ülkenin iç istikrarının ve geçim kaynaklarının gıda ihracat koridorlarının düzenli işlemesine bağlı olduğunu belirtti. 

Zelenskiy, limanları, Karadeniz'i ve küresel gıda tedarikini korumak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Hayatları korumak Ukrayna için öncelikli bir hedef olup, bu, tüm ülkeler için öncelik olmalıdır. Dünyanın tepkisini bekliyoruz. Buğday ve gıda güvenliği asla füze hedefi olmamalıdır." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.