Ukrayna: Rusya'nın şehirlere düzenlediği saldırılarda çocuk hastanesi zarar gördü

Kiev ve Kriviy Rig kentine düzenlenen saldırılarda en az 17 kişi yaşamını kaybetti, 56 kişi yaralandı. Zelenski, saldırılarda evler, altyapı ve başkentteki çocuk hastanesinin zarar gördüğünü ve tüm acil servislerin etkilenen bölgelerde görev yaptığını ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın başkent Kiev'e yaptığı yoğun füze saldırısında çocuk hastanesinin hasar gördüğünü açıkladı. Bu saldırılar sonucunda 17 kişi hayatını kaybetti, 56 kişi ise yaralandı.

ÇOCUK HASTANESİ ZARAR GÖRDÜ 

Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yoğun füze saldırıları düzenlediğini ve Kiev'in yanı sıra Dnipro, Kriviy Rig, Slovyansk ve Kramatorsk şehirlerinin 40'tan fazla füzeyle hedef alındığını belirtti.

Zelenski, saldırılarda evler, altyapı ve başkentteki çocuk hastanesinin zarar gördüğünü ve tüm acil servislerin etkilenen bölgelerde görev yaptığını ifade etti.

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kiev'de hava savunma sistemlerinin çalıştığını ve Rus saldırıları sonucunda başkentin çeşitli ilçelerine füze parçalarının düştüğünü belirtti.

Popko, Solomen, Golosiyiv, Darnitsa ve Svyatoşin ilçelerinde bazı binaların ve araçların hasar gördüğünü, Şevçenko ilçesinde ise çocuk hastanesinin hasar aldığını kaydetti. Popko, başkentteki saldırıda en az 7 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kriviy Rig Kenti Savunma Konseyi Başkanı Oleksandr Vilkul da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın kente düzenlediği füze saldırısında ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 31 kişinin yaralandığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.