Ukrayna, Rusya'nın sivil gemilere füze saldırısı düzenlediğini duyurdu

Ukrayna, Rusya'nın Odessa'daki bir limana gerçekleştirdiği saldırıda iki sivil geminin zarar gördüğünü açıkladı. Öte yandan, Rusya, Zaporijya bölgesinde Levadnoye yerleşim birimini kontrol altına aldığını bildirdi.

Rus ordusunun Ukrayna'nın Odessa kentindeki bir limana düzenlediği saldırıda iki sivil geminin zarar gördüğü bildirildi.

Ukrayna'nın Yeniden İnşasından Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar ve Bölgeleri Geliştirme Bakanı Oleksiy Kuleba, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Odessa'daki bir limana füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Kuleba, saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini, sekiz kişinin ise yaralandığını belirtti.

Saldırıda, limandaki Palau bayraklı yük gemisi "OPTIMA" ve Belize bayraklı "NS Moon" adlı gemilerin hasar gördüğünü ifade eden Kuleba, limandaki tahıl depoları ve kargo vinçleri gibi altyapının da zarar gördüğünü söyledi. Kuleba, "OPTIMA" gemisinin birkaç gün önceki bir saldırıda da hasar aldığını hatırlattı.

Ayrıca, Ukrayna'nın Herson Bölgesel Devlet İdaresi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rus ordusunun bölgedeki bir sivil araca yönelik İHA saldırısında iki kişinin öldüğü ve iki kişinin yaralandığı bildirildi.

Rus ordusunun ilerleyişine dair bilgiler de geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, ordunun Zaporijya bölgesindeki Levadnoye yerleşim birimini kontrol altına aldığını duyurdu. Bakanlık, "Güney Askeri Grubu birlikleri, Zaporijya'da Levadnoye yerleşim birimini kurtararak avantajlı pozisyonlar elde etti," ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 30 Eylül 2022'de imzaladığı kararla yasa dışı olarak ilhak edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.