Ukrayna’da 1.4 Milyon Yıllık İnsan Kalıntıları Bulundu

Ukrayna'nın Korolevo kasabasındaki kazı çalışmaları, Avrupa'nın en eski insan yerleşim alanının 1.4 milyon yıl öncesine dayandığını gösterdi. Çek Bilimler Akademisi liderliğindeki uluslararası ekip, bulguların Homo Erectus'un Avrupa'ya yayılmasını desteklediğini belirtti.

Ukrayna'nın Korolevo kasabasındaki kazı çalışmaları, insanlık tarihine ışık tutuyor. Çek Bilimler Akademisi liderliğindeki uluslararası bir ekip, 1.4 milyon yıl öncesine dayanan taş kalıntılarının Avrupa'nın en eski insan yerleşimi olduğunu keşfetti. Bu bulgu, Homo Erectus'un Avrupa'ya ilk yayılımını destekleyerek, tarih öncesi dönemin izlerini yeniden şekillendiriyor.

Uluslararası bir ekibin yaptığı araştırmaya göre, Çek Bilimler Akademisi (CAS) Nükleer Fizik Enstitüsü ve Prag'daki CAS Arkeoloji Enstitüsü liderliğindeki arkeologlar, Ukrayna'nın Korolevo kasabasındaki kazı çalışmalarında 1.4 milyon yıl öncesine ait taşlar buldular. Bu bulgu, Avrupa'ya ilk insanların gelmesinin 1.4 milyon yıl öncesine dayandığını gösteriyor. Araştırmacılar, bu insanların muhtemelen Tuna Nehri göç koridorunu takip ederek Korolevo'ya ulaştıklarını öne sürdüler. Dört yıl süren ve dünyanın dört bir yanından bilim insanlarının katıldığı araştırma, Avrupa'nın en eski insan yerleşim alanının Korolevo olduğunu ortaya koyarak, Avrupa'nın ilk insanlarının tarihine yeni bir bakış açısı getirdi. Bu bulgu, Homo Erectus'un Avrupa'ya ilk olarak doğudan veya güneydoğudan geldiği hipotezini destekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki Filistinliler Zorla Yerinden Ediliyor: UNRWA Uyarısı
Tunus'ta 2,500 Afrikalı Düzensiz Göçmen Gönüllü Olarak Ülkelerine Döndü
Ukrayna Güçleri, Donetsk'te Rus Uçağını Düşürdü: Zelenski Açıkladı
Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avatarlarla Eğitim
İspanyol Mahkemesi, Shakira'nın Vergi Kaçakçılığı İddialarını Düşürdü