Ukrayna'dan Kırım'da Büyük Darbe: Rus Denizaltısı Rostov-on-Don İmha Edildi

Ukrayna ordusu, işgal altındaki Kırım'da Sivastopol limanında demirli Rus denizaltısı Rostov-on-Don'a füze saldırısı düzenledi. 2014'te inşa edilen denizaltı imha edildi. Kiev, Kırım'daki S-400 sistemlerini ve Rusya'nın petrol depolarını da hedef aldığını duyurdu.

Ukrayna ordusu, işgal altındaki Kırım'da Sivastopol limanında demirli bulunan Rus denizaltısı Rostov-on-Don'a füze saldırısı düzenledi. 2014 yılında inşa edilen ve nükleer savaş başlığı taşıyabilen bu denizaltı, liman kentine yapılan saldırıda imha edildi. Kiev, ayrıca Kırım'daki S-400 hava savunma sistemlerini ve Rusya'nın petrol depolarını da hedef aldıklarını açıkladı.

Ukrayna ordusu, işgal altındaki Kırım yarımadasındaki bir limanda demirli olan bir Rus denizaltısına saldırdığını ve imha ettiğini duyurdu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre, 2014 yılında inşa edilen ve nükleer savaş başlığı taşıyabilen, kalibr füzeleri fırlatabilen Rostov-on-Don adlı saldırı denizaltısı, Sivastopol'daki liman kentine yapılan füze saldırısında vurulup battı. Denizaltı, Rusya'nın Karadeniz filosu tarafından işletilen ve seyir füzeleri fırlatabilen dört denizaltıdan biriydi. Aynı denizaltının Eylül 2023'te de vurulduğu, ancak tamir edildiği düşünülüyordu.

Kiev'deki yetkililer, saldırıda Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım yarımadasını koruyan dört S-400 hava savunma sistemini, Rusya'nın güneyindeki Kursk ve Rostov petrol depolarını ve bir havaalanını da hedef aldıklarını açıkladılar.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.