Ukrayna'dan Moskova'ya Büyük Drone Saldırısı

Ukrayna, Moskova ve batı Rusya'ya büyük bir drone saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda bir kadın hayatını kaybetti, birçok ev hasar gördü ve Moskova'daki havaalanları geçici olarak kapatıldı.

Ukrayna, Moskova ve batı Rusya'ya yönelik büyük bir drone saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda bir kadın hayatını kaybetti, birçok evde hasar oluştu ve Moskova'daki büyük havaalanları geçici olarak kapatıldı.

Rus yetkililer, Moskova ve çevresine yönelik gerçekleştirilen bu saldırıda en az 20 dronun düşürüldüğünü, diğer sekiz bölgede ise toplam 124 dronun etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

DRONELARDAN YANGIN ÇIKTI


Saldırılar, Moskova'da büyük aksaklıklara yol açtı. Rusya'nın hava trafik kontrol otoritesi Rosaviatsia, Moskova’daki dört havaalanından üçünün hava trafiğine kapatıldığını açıkladı. Ayrıca, başkente giden önemli bir yol kısmen kapatıldı.

Moskova'nın 50 kilometre güneydoğusundaki Ramenskoye bölgesinde, iki yüksek katlı apartman binasına isabet eden dronelar yangınlara neden oldu ve birçok daire hasar gördü. Moskova Valisi Andrei Vorobyov, saldırılarda 46 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiğini, üç kişinin yaralandığını ve 43 kişinin geçici barınma merkezlerine tahliye edildiğini duyurdu.

Bir Ramenskoye sakini olan Alexander Li, "Pencereye baktım ve bir ateş topu gördüm. Şok dalgası, pencerenin patlamasına neden oldu," ifadelerini kullandı.

Moskova'nın komşusu Bryansk bölgesinde de 70'ten fazla drone düşürüldü, ancak buradaki saldırılarda herhangi bir hasar veya can kaybı bildirilmedi. Rusya, bu drone saldırılarını "terörizm" olarak nitelendiriyor.

UKRAYNA’NIN STRATEJİK HEDEFLERİ


Bu saldırı, Ukrayna'nın Rus altyapısını hedef alan önceki saldırılarının ardından gerçekleşti. Ukrayna, 6 Ağustos'ta Rusya’nın batısındaki Kursk bölgesine yönelik dikkat çekici bir saldırı gerçekleştirmişti.

Ukrayna'nın drone operasyonları, Rus enerji, askeri ve ulaşım altyapısını hedef almayı amaçlıyor. Ukrayna hükümeti, resmi olarak Salı günkü saldırıya dair bir açıklama yapmadı; ancak 2022'de başlayan işgale yanıt olarak derin Rus topraklarına saldırma hakları olduğunu belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.