Ukrayna'nın İHA Saldırısı: Rus Mühimmat Deposu Vuruldu

Ukrayna, Rusya'ya ait bir mühimmat deposunu İHA'larla vurdu. Krasnodar Bölgesi Valisi, saldırıda yangın ve patlamaların meydana geldiğini, 1200 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

UKRAYNA'DAN RUSYA'YA HAVA SALDIRISI

Moskova-Kiev hattında karşılıklı saldırılar devam ederken, Ukrayna ordusu Rusya’ya ait bir mühimmat deposunu vurdu. 

RUS VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Rusya'nın Krasnodar Bölgesi Valisi Veniamin Kondratyev, Ukrayna'nın Tihoretsk bölgesine insansız hava araçları (İHA) ile düzenlediği saldırıda meydana gelen patlamaları duyurdu. Kondratyev, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Gece saatlerinde Ukrayna güçleri İHA'larla Tihoretsk'e saldırdı. İki İHA, Rus hava savunma sistemlerince vuruldu. İHA parçalarının düşmesi sonucu mühimmat deposunda yangın çıktı ve mühimmatlar patlamaya başladı" dedi. 

TAHLİYE VE YARALILAR

Olay yerinde itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kondratyev, "Tihoretsk'ten bin 200 kişi tahliye edildi. Yaralı ve ölü yok" ifadesini kullandı. 

RUS GÜÇLERİNDEN HARKOV'A SALDIRI

Öte yandan, Rus güçleri dün Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'a üç saldırı düzenledi. Saldırıda, üçü çocuk olmak üzere toplam 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Belediye Başkanı Ihor Terekhov, sekiz kişinin hastanede tedavi gördüğünü açıkladı. 

SALDIRILARIN DETAYLARI

Güdümlü bir bombanın neden olduğu saldırılardan biri hastanenin dışındaki bir alanı, diğeri özel evlerin bulunduğu bir bölgeyi, üçüncüsü ise çimlerin bulunduğu açık bir alanı hedef aldı. 

KIVSHARIVKA'DA CAN KAYBI

Bölge polisi, Harkov'un güneydoğusundaki Kivsharivka köyünde düzenlenen bir Rus saldırısında iki kişinin öldüğünü, iki kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, Rusya'nın kısmen kontrolünde olan güneydeki Herson bölgesinde, Ukrayna'nın elinde bulunan bir bölgeye yönelik Rus bombardımanında bir kadın hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.