Ukrayna'nın Kursk Saldırısı Sonrası Rusya, Belgorod'da Tahliyelere Geçti

Rusya, Ukrayna sınırına yakın Belgorod bölgesinde sivil tahliye işlemlerine başladı. Vali Vyaçeslav Gladkov, tahliyelerin "sınırdaki düşman faaliyetleri" nedeniyle yapıldığını açıkladı.

Rusya, Ukrayna sınırına yakın ikinci bir bölgede sivil tahliye işlemlerine başladı. 

2022 yılında başlayan savaşın başlangıcından bu yana, Ukrayna'nın Rusya'ya en büyük saldırısı geçtiğimiz hafta Kursk bölgesine gerçekleştirildi. Bu durum, Rusya'nın sınır bölgelerinde güvenlik önlemlerini artırmasına sebep oldu.

BELGOROD BÖLGESİNDE TAHLİYE İŞLEMLERİ BAŞLADI


Rusya'nın güneyindeki Belgorod bölgesinin valisi Vyaçeslav Gladkov, Krasnaya Yaruga bölgesinden tahliyelere başlandığını duyurdu. Gladkov, bu tahliyelerin "sınırdaki düşman faaliyetleri" nedeniyle yapıldığını belirterek, "Askerlerimizin ortaya çıkan tehditlerle başa çıkmak için her şeyi yapacaklarından eminim," ifadelerini kullandı. Krasnaya Yaruga sakinlerinin daha güvenli alanlara taşınma süreci başladı.

Rusya'nın müttefiki Belarus, Ukrayna'nın hava sahasını insansız hava araçlarıyla ihlal ettiği yönündeki bildirimlerin ardından sınırındaki askeri varlığını artırma kararı aldı.

NE OLMUŞTU?


Ukrayna güçleri, bir önceki hafta Salı günü Rus sınırını geçerek Kursk bölgesinin batısındaki bazı alanları ele geçirdi. Bu ani saldırının, Kasım ayında gerçekleştirilecek ABD seçimlerinden sonra olası ateşkes görüşmeleri için stratejik bir avantaj sağlama amacı taşıdığı iddia ediliyor.

Rusya, bu sürpriz saldırı sonrasında şaşkınlık yaşarken, Kursk bölgesindeki cephe hattı Pazar günü stabilize edildi. Ancak, Ukrayna'nın bazı Rus topraklarını işgal etmeye devam ettiği ve çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

ABD'nin Ukrayna operasyonu hakkında önceden bilgilendirilmediği öne sürülürken, Moskova'dan gelen tepkiler de sert oldu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, saldırıların organizatörleri ve destekçilerine yönelik "sert bir yanıtın" çok geçmeden verileceğini açıkladı.

Rusya, Şubat 2022'de Ukrayna'ya müdahale etmiş ve şu anda Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 18'ini kontrol ediyor. Rusya'nın askeri üstünlüğü devam etmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.