Ulaş Bayraktaroğlu, Rakka'daki çatışmalarda yaşamını yitirdi

Suriye'de IŞİD'e karşı Rakka operasyonuna katılan gruplardan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu'nun hayatını kaybettiği açıklandı.BÖG tarafından yapılan açıklamada, Bayraktaroğlu’nun Rakka'da...

Suriye'de IŞİD'e karşı Rakka operasyonuna katılan gruplardan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu'nun hayatını kaybettiği açıklandı.

BÖG tarafından yapılan açıklamada, Bayraktaroğlu’nun Rakka'da IŞİD'le girilen çatışmada yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Ulaş Bayaraktaroğlu'nun kayınpederi Engin Bodur da sosyal medya hesabında, 'Oğlumuz Ulaş Bayraktaroğlu IŞİD ile savaşta yaşamını yitirdi. Bir devrimci olarak yaşadı ve öldü. Döğüşenlere selam olsun' mesajı ile ölüm haberini doğruladı.

ULAŞ BAYRAKTAROĞLU KİMDİR?
18 yaşındayken Bağdat Caddesi Çiftehavuzlar'da bir bankayı tabancayla soyan ve motor kiralayarak Adalar'a kaçan Ulaş Bayraktar, çatışmada yaralı olarak yaralanmıştı. 1995 yılında Birleşik Sosyalist Partisi'ne üye olduğu bilinen Bayraktar, cezaevinde 13 yıl yattıktan sonra tahliye olmuştu.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Ulaş Bayraktaroğlu, Taksim Gezi Parkı direnişi sırasında, 11 Haziran’daki ilk polis saldırısının ardından tutuklanmıştı.

Gezi Parkı davasında hakkında, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olmak, kamu malına zarar vermek, ruhsatsız silah, mermiler taşımak' gibi suçlardan 3 yıldan 58 yıla kadar hepsi istenen Bayraktaroğlu, Devrimci Karargah Davası'ndan da yargılanmıştı.

25 Mart 2014’te tahliye edilen Bayraktaroğlu daha sonra Rojava’da IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleye katılmıştı.

Rojava’da kurulan Devrimci Komünarlar Partisi’nin kurucularından olan Bayraktaroğlu, Birleşik Özgürlük Güçleri’nin de komutanıydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.