Ulaş Lokumcu: Adalete inanmak istiyoruz yargı bundan uzaklaştırıyor

Hopa'da 2011'deki doğa talanı protestosunda biber gazından etkilenen emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili açılan davada 13 polis beraat etti. Lokumcu'nun oğlu Ulaş, karara tepki göstererek adalet arayışlarının engellendiğini ve bu durumu kabul etmeyeceklerini ifade etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Artvin Hopa’da gerçekleşen doğa talanını protesto eden yurttaşlara yönelik polis müdahalesi sırasında, emekli öğretmen Metin Lokumcu biber gazından etkilenerek kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti. Lokumcu’nun ölümü üzerinden 10 yıl geçtikten sonra açılan davanın sonuçları bugün açıklandı. Dava kapsamında yargılanan 13 polis sanığı beraat etti.

Duruşma sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Metin Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu, "Adalete inanmak istiyoruz, fakat yargı bizi bu inancımızdan uzaklaştırmaya çalışıyor" dedi. Öfkesini dile getiren Lokumcu, şunları söyledi:

"Bu karar benim için yok hükmündedir. Babamın o gün sağlıklı ve güçlü olduğunu, haklı bir mücadele verdiğini biliyorum. Bunu da Türkiye ve kamuoyunun gördüğüne eminim. Sinirime yenik düşmemek için cümlelerimi seçmekte zorlanıyorum. Çünkü bu coğrafyada yaşamaya devam ediyoruz ve üzerimize her gün daha fazla baskı kuruluyor. Eğer bir kırılma noktası yaşanırsa, bu ülke çok farklı bir yöne gidebilir. Biz inatla adalete ve hukuka inanmayı sürdürüyoruz; ama yargı da bizi bu inançtan uzaklaştırmaya çalışıyor. Güçlülerin yanında yer alıyor, ancak haklının yanında durmuyor. Biz haklıyız ve bu sonucu asla kabul etmiyoruz; bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.