Ulaştırma Bakanı: İç Hat Uçuşlarında Tavan Fiyatlar Belirleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, uçak iptalleri ve bilet fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, iç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatlarını belirlediğini duyurdu. Hava yolu işletmelerinin ise uçuş saatlerini serbestçe belirleme yetkisi olduğu ifade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak seferlerinin iptallerine ve bilet fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu, iç hat uçuşları için belirlenen tavan fiyatların Bakanlık koordinasyonunda olduğunu vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren'in uçak seferlerinin iptalleri ve bilet fiyatlarıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı. Bakan Uraloğlu, Mart 2024 sonuna kadar uçuş iptali için 1413 kişinin başvurduğunu belirtti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün belirlediği hakların yolculara sunulmaması durumunda, mevzuatta yer alan hükümlere uygun şekilde işlemlerin yapıldığını, teknik veya operasyonel nedenlerle gerçekleşen iptallerde ise işletmelerin yolculara tazminat ödediğini ifade etti.

Bilet ücretlerinde tavan fiyat uygulamasının Bakanlık koordinasyonunda yapıldığını vurgulayan Uraloğlu, iç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatlarını açıkladı. Mayıs-Temmuz 2024 arasında bir uçuştaki biletlerin yüzde 80'i için 2 bin lira, kalan yüzde 20'lik kısım için ise 3 bin 250 lira, 1 Ağustos 2024'ten itibaren ise yüzde 80'i için 2 bin 500 lira, kalan yüzde 20'lik kısım için 4 bin lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Hava yolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olduğunu vurgulayan Uraloğlu, hava yolu işletmelerinin uçuş saatlerini, hatlarını ve diğer detayları kendi belirlediğini ifade etti. Bu kapsamda, hava yolu işletmelerinin filo yapısı, müsaitlik durumu, slot saatleri ve mevcut uçak bağlantıları gibi faktörlere dayanarak uçuş saatlerini belirlediklerini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.