Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Deniz Yolu Taşımacılığına Dair Çarpıcı Verileri Açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Ocak-Ağustos döneminde deniz yolu taşımacılığında kaydedilen gelişmeleri açıkladı ve artış oranlarını paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Ocak-Ağustos dönemine ait deniz yolu taşımacılığı istatistiklerini değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan verileri kullanarak, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlandığını belirtti.

ARACIN İSTATİSTİKLERİ ARTARKEN

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, deniz yolu taşımacılığının sadece maliyet avantajı sağlamakla kalmayıp, Türkiye’nin küresel pazarlara erişimini güçlendirdiğini vurguladı. Uraloğlu, "Deniz yolu taşımacılığı, Türkiye’yi bu alanda önemli bir aktör haline getiriyor. Bu alandaki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz" dedi. 2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde limanlardan deniz yolu ile yurt dışı bağlantılı hatlarda taşınan araç sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,97 artarak 1 milyon 785 bin 189’a ulaştığını kaydetti.

ARTAN YÜK HAREKETLİLİĞİ

Ayrıca, yurt dışı limanlarından Türk limanlarına gelen yükleri taşıyan kamyon, tır ve treyler cinsinden araç sayısının da yılın ilk 8 ayında geçen yıla göre yüzde 5,8 artarak 228 bin 934’e ulaştığını belirtti. Türk limanlarından yurt dışı limanlarına giden yükleri taşıyan araçların sayısının ise yüzde 1 artış göstererek 220 bin 823’e ulaştığını açıkladı.

YÜKLERDEKİ GÖRÜNÜM

Uraloğlu, yurt dışı yüklerini taşıyan araçlardan 449 bin 757’sinin deniz yolunu tercih ettiğini ve bu sayının geçen yıla göre yüzde 3,4 artış gösterdiğini ifade etti. 2024 yılı Ağustos ayında yurt dışı limanlarından Türkiye limanlarına gelen yükleri taşıyan araçların sayısının da yüzde 11,4 artarak 24 bin 509 adet olduğunu belirtti. Uraloğlu, Türkiye limanlarından yurt dışı limanlarına giden yükleri taşıyan araç sayısının ise yüzde 7,8 artışla 26 bin 142’ye ulaştığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.