Ülkemizde çok kullanılan bir sosyal medya platformu, Türk kullanıcılar için kapanma kararı aldı!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım şirketi Meta'nın sahibi olduğu sosyal paylaşım sitesi X'in (Twitter) alternatifi olan Threads, Türkiye'de kullanılamayacak. Şirket bu konu ile ilgili bir açıklamada bulundu.

ABD merkezli yazılım şirketi Meta'nın sahibi olduğu sosyal paylaşım sitesi X'in (Twitter) alternatifi olan Threads, Türkiye'de kullanılamayacak. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Threads, Rekabet Kurumu kararı nedeniyle 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'deki kullanıcılar için erişilemez hale gelecek.

Bu nedenle, Türkiye'deki kullanıcıların Threads profili pasif hale getirilecek. Profil devre dışı bırakıldığında, içerikler ve profil diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemeyecek. Ancak, kullanıcılar bilgilerini indirebilecek ve istedikleri zaman profillerini silebilecekler. Şirket, gelecekte yeniden Türkiye'de hizmet vermeyi planladığını da belirtiyor.

THREADS NEDEN KAPANIYOR?

Instagram'ın yardım merkezinde yer alan bilgilere göre, Türkiye'deki kullanıcılar Threads uygulamasını indiremeyecek ve threads.net üzerinden erişemeyecekler. Ayrıca, Türkiye'deki kullanıcılar profil oluşturamayacak ve mevcut profillerine erişemeyecekler. Bununla birlikte, bu durumun Instagram profillerini etkilemeyeceği belirtiliyor.

Webrazzi'de yer alan bir habere göre, 2023'ün Temmuz ayında Instagram'ın Twitter rakibi uygulaması Threads'in açıldığı bildirilmişti. Threads uygulaması, yaklaşık 1 hafta içinde 100 milyon kullanıcıyı aşmıştı. Ancak, son gelişmelerle birlikte Threads'in Türkiye'deki varlığı sona eriyor gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.