Ülkeye hakaret edeni sınır dışı edecekler!

Özbekistan Senatosu, "uygunsuz konuşan" yabancıların ülkeye girişini yasaklayan bir yasa değişikliğini onayladı. Bu değişiklikle, Özbekistan’ın onuruna hakaret eden yabancılar "istenmeyen kişi" ilan edilerek sınır dışı edilecek.

Özbekistan Senatosu, "uygunsuz konuşan" yabancıların ülkeye girişinin yasaklanmasını öngören bir yasa değişikliğini onayladı. Bu düzenleme, "Özbekistan’da Yabancı Uyrukluların Hukuki Statüsü'ne İlişkin Yasa" üzerinde yapılan güncellemeleri içeriyor. 

Yeni yasa değişikliği ile, Özbekistan'ın onuruna, haysiyetine ya da tarihine hakaret eden ya da benzer eylemlerde bulunan yabancıların ülkeye girişi yasaklanacak. Bu kişiler, Özbekistan topraklarında bulundukları takdirde "istenmeyen kişi" ilan edilerek sınır dışı edilecekler. 

Ayrıca, ülkenin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve güvenliğine tehdit oluşturan ya da sosyal, milli ve dini düşmanlığa yol açabilecek konuşmalar yapan yabancıların bir listesi tutulacak. Dışişleri Bakanlığı, bu listedeki kişilerin, haklı nedenlerini ortadan kaldırdıkları takdirde listeden çıkarılabileceğini belirtti. 

Listeye alınan yabancıların, 5 yıl boyunca Özbekistan'a girişleri yasaklanacak ve ülkede banka hesabı açmaları ya da emlak edinmeleri kısıtlanacak. Yasa değişikliği, Senato tarafından onaylandıktan sonra Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in imzasıyla yürürlüğe girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.