''Ülkeyi mahalleden başlayarak değiştireceğiz''

İstanbul Ataşehir’de İçerenköy Mahalle Muhtar Adayı Sırma Doğru, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde yaptığı açıklamada mahallede dayanışmayı sağlamak, yaşama sahip çıkmak için aday olduğunu kaydetti.

Muhtar adayı Doğru, gönüllülerle birlikte kahvaltıda buluştuğu İçerenköy Mahallesi’nde, “Demokrasimizin temel yapı taşlarından biri olan muhtarlık kurumunun, yaşadığım mahallede halkla bütünleşmesini her zaman hayal ettim. Mahalle içi dayanışmayı, yardımlaşmayı güçlendiren, sorunların üstesinden gelme duyarlılığını gösteren, mahalleden çıkarak kente, kentten ülkeye sahip çıkma bilinçliliğini geliştiren bir mahalle için İçerenköy Mahalle Muhtarlığı’na adayım. Birlikte yönetmek için adayız” dedi.


“25 Kasım 1960’da, Dominik Cumhuriyeti diktatörlüğüne karşı mücadele ederken katledilen Mirabel Kardeşler’in yıldönümü Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde yaşam alanımız İçerenköy Mahallesi’nde dayanışmamızı güçlendirmek ve çabamızı büyütmek için bir aradayız” diyen Doğru, “Hepimiz bir araya gelirsek bir güç oluruz. Katılın, destek olun; İçerenköy Mahallesi’ni birlikte değiştirip, güzelleştirelim” ifadelerini kullandı.

Muhtar adayı Doğru’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzlerin arttığı, yaşadığımız ekonomik krizden en çok kadınların hayatlarını olumsuz etkilediği günümüzde yaşam alanımız İçerenköy Mahallesi’nden başlayarak, kadınların emeklerini değerlendirmek ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmek için yaşanılası bir mahalleyi birlikte kazanmak ve birlikte yönetmek için bir aradayız.

İçerenköy Muhtarlığı seçim çalışmalarına 2013 yılı Aralık ayı itibari ile başladık. Muhtar adaylığım bireysel aldığım bir karar değil, bir ortaklaşmadır. İçerenköy Mahallesi’nde bulunan sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, yöre dernekleri ve mahallenin ileri gelenleri ile görüşmeler gerçekleştirerek bu konudaki görüşlerini aldık. Bu süreçte İçerenköy Muhtar adayı olmam öne çıktı. Bizlere gösterdikleri destek sonucunda aday olmaya karar verdik.

2013 yılı yerel seçiminde muhtarlık çalışmalarına başladığımız andan itibaren genci yaşlısı, kadını erkeği bir gönüllü ordusu ile birlikte İçerenköy Mahallesi’ni sokak sokak, ev ev dolaştık.

2013 yılı muhtarlık çalışmalarımızda her gün 30 civarında gönüllü katılım sağlıyordu. Çalışma süresince kendimizi ve nasıl bir İçerenköy istediğimizi ifade ettiğimiz 35 bin broşürün dağıtımını gerçekleştirdik. Mahalle halkı ile her zaman yüz yüze iletişim kurarak beklentilerini ve taleplerini dinledik.

Şimdi bu süreçte, 2019 yılı yerel seçiminde muhtarlık için daha çok çalışacağız.

Geçen seçimde muhtarlık seçiminde ciddi sayıda vatandaşın oy kullanmadığını gördük. Şimdi bir amacımız da oy kullanmayanların kullanmasını sağlamak, hedefimiz daha çok insanı sandığa taşımaktır.

2013 yılı yerel seçimlerinde 14 bin 263 oy alarak kazanabileceğimizi gösterdik. Artık değişim zamanı geldi. Şimdi, İçerenköy Mahallemizi birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Prof. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için riskli bölgeleri saydı
HSK’dan “Erdoğan aday olamaz” diyen hakime yeni soruşturma
Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak
Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz
Nagehan Alçı'dan canlı yayında itiraf: Rasim'den neler çektim