Ultrason Cihazı İhalesinde Skandal: Diyarbakır'da Kamu Kaynakları Suistimal Edildi!

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ultrasonografi cihazı alım ihalesinde usulsüzlük tespit edildi. Yentürk Firması'nın arızalı cihazı kullanıyormuş gibi gösterip hastaneye fatura kesmesi sonucu kamu zararı oluştu.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ultrasonografi cihazı alım ihalesinde büyük bir usulsüzlük tespit edildi. İhaleyi kazanan Yentürk Firması, hastaneye arızalı bir cihaz teslim ederek, hastanenin eski cihazını kullanmasına sebep oldu. Bununla birlikte, arızalı cihazı kullanıyormuş gibi göstererek, hastaneye yapılan işlemleri kamu kurumuna fatura etti, bu durum kamu hazinesine ciddi zarar verdi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ultrasonografi cihazı alım ihalesinde ciddi bir usulsüzlük meydana geldi. İhaleyi kazanan Yentürk Firması, hastaneye teslim ettiği cihazın arızalı çıkması nedeniyle hastanenin eski cihazını kullanmak zorunda kalmasına sebep oldu. Ancak firma, arızalı cihazı kullanıyormuş gibi göstererek, bu süreçte gerçekleştirdiği işlemleri kamu kurumuna fatura etti. Bu durum, kamu hazinesine zarar verdi.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Sağlık Bakanlığı müfettişleri durumu tespit etti ve ihale sürecindeki usulsüzlükler hakkında rapor hazırlandı. Yapılan incelemeler sonucunda, Yentürk Firması'nın sunduğu hizmetin ihale belgeleri ve sözleşme koşullarına uygun olmadığı belirlendi. Firma, kamu ihalelerinden bir yıl süreyle men edilirken, "kamu zararına dolandırıcılık" suçlamasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Ayrıca, İl Sağlık Müdürü ve diğer ilgili yöneticiler hakkında idari işlemler başlatıldı. Sorumlulara ihale yasakları ve puan kesme cezası uygulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.