Uludağ Üniversitesi'nde 6 akademisyene soruşturma

Uludağ Üniversitesi'nde "devlet aleyhinde propaganda yaptığı" suçlamasıyla işine son verilen akademisyenle dayanışmak için düzenlenen basın açıklamasına katılan altı akademisyene de soruşturma açıldı. Uludağ Üniversitesi'nde...

Uludağ Üniversitesi'nde "devlet aleyhinde propaganda yaptığı" suçlamasıyla işine son verilen akademisyenle dayanışmak için düzenlenen basın açıklamasına katılan altı akademisyene de soruşturma açıldı. 

Uludağ Üniversitesi'nde "devlet aleyhinde propaganda yaptığı" suçlamasıyla işine son verilen 'Prof. Dr. Şermin Külahoğlu ile dayanışma amacıyla Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılan akademisyenler de soruşturmanın hedefi oldu. 24 Haziran 2016 tarihinde düşünce ve ifade özgürlü için Uludağ Üniversitesi Rektörlük binası önünde yapılan basın açıklamasına katılan 6 öğretim üyesine Uludağ Üniversitesi tarafından soruşturma açıldı.

SKANDAL SORULAR SORULDU 

Üniversite yönetimi, soruşturma başlattığı öğretim üyelerine "Böyle bir gösteriden nasıl haberdar oldunuz?", "İzinsiz düzenlenen bir gösteriye neden katıldınız?", "Çalışma sistemini bozduğunuz iddia edilmektedir, bu konuda ne dersiniz?", "Prof. Dr. Şermin Önder Külahoğlu için neden böyle bir gösteri düzenlenmiştir, sebebini biliyor musunuz?", "Prof. Dr. Şermin Önder Külahoğlu'nu nereden tanıyorsunuz?" şeklinde sorular yöneltildiği öğrenildi. 

DİHA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel'in görüşmeleri devam ediyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüşecek!
Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!
Farah Zeynep Abdullah İmaj yeniliği ile göz doldurdu! 'Çok yakışmış'