Uludere'de çatışma; bir üsteğmen şehit, bir sivil hayatını kaybetti

DİHA'nın geçtiği bilgilere göre Gülyazı Alay Komutanlığından, Roboski katliamının gerçekleştiği noktaya havan topları ile ateş açıldı. Sınır ticareti yapılan bölgedeki bombardımanda çok sayıda sivilin alanda bulunduğu...

DİHA'nın geçtiği bilgilere göre Gülyazı Alay Komutanlığından, Roboski katliamının gerçekleştiği noktaya havan topları ile ateş açıldı. Sınır ticareti yapılan bölgedeki bombardımanda çok sayıda sivilin alanda bulunduğu ve yaralıların olduğu bilgisi veriliyor. 

DHA: ÇATIŞMA ÇIKTI 

DHA ise haberinde bölgede çatışma çıktığını çaatışmanın PKK ile TSK askeri arasında gerçekleştiğini ifade etti. DHA haberinde "Şırnak'ın Uludere İlçesi Kuzey Irak sınırında bulunan Kanimasi Üs Bölgesi'ne bugün saat 21.00 sıralarında PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte ağır yaralanan 1 üsteğmen, helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen Piyade Üsteğmen kurtarılamayarak şehit oldu." ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili HDP Milletvekili Ferhat Encü "6-7 kişinin yaralandığı bilgisini aldık. Bir kişi de yaşamını yitirmiş. Ölen kişi Vedat Encü. Gülyazı Alay Komıtanlığı'ndan obüslerle saldırılmış. Beyaztepe mevkiinde, daha önce 34 kişinin öldürüldüğü noktanın tam karşısında yaşandığı belirtiliyor."ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden Vedat Encü

28 Aralık 2011'de TSK'ye ait savaş uçakları sınır ticaretine giden köylüleri bombalamış, çoğu çocuk 34 kişi yaşamını yitirmişti. Encü, bu saldırıda 11 akrabasını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'de Sigara Devi BAT, Satış Noktalarındaki Kâr Oranlarını Düşürdü: İddialar Yalanlandı
Adıyaman'da Polis Merkezi Saldırısı: İki Şehit, Bir Tutuklama
Ülke Genelinde Devam Eden Yağışlar ve Güncel Hava Durumu Uyarıları
Ünlü Şarkıcı Hadise’den Galatasaray’ın Yıldızı Lucas Torreira Hakkında İtiraf!
İmamoğlu: "İstanbul Küçükçekmece Sahil Parkı Kazası Siyasi İstismara Alet Edilmemeli"