Uluslararası Tahkim Uzan'ı reddetti!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cem Uzan'ın Stockholm'de açtığı 2.5 milyar eurooluk tazminat davasının sonucuna ilişkin, "Bakanlığımız Cem Uzan tarafından Tahkim’de açılan davayı kazandı." ifadesini kullandı.Karara...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cem Uzan'ın Stockholm'de açtığı 2.5 milyar eurooluk tazminat davasının sonucuna ilişkin, "Bakanlığımız Cem Uzan tarafından Tahkim’de açılan davayı kazandı." ifadesini kullandı.

Karara ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan Albayrak, kararın, Türkiye'nin tezlerinin ve Bakanlığın haklılığını bir kez daha gösterdiğine dikkati çekti.

Albayrak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bakanlığımız Cem Uzan tarafından Tahkim'de açılan davayı kazandı. Hakem Heyeti, Cem Uzan'ın 2,5 milyar euro tazminat talebini reddetti. Kararda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum Ülkemizin çıkarlarını her platformda savunmaya devam edeceğiz." 

Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 7 Nisan 2014'te yaptığı bir konuşmada yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıya olduklarını belirterek, elektrik şirketlerinin imtiyazının sona erdirilmesiyle alakalı Stockholm mahkemelerinde 2,5 milyar euroluk yeni bir dava açıldığını bildirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!
İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi