Uluslararası Tutuklama Kararı! Rocky Elsom, 700 Bin Euro Zimmet Suçlamasıyla Karşı Karşıya

Avustralya milli takımının eski kaptanı ve RC Narbonne'un eski başkanı Rocky Elsom hakkında, 700 bin Euro’yu zimmetine geçirdiği gerekçesiyle uluslararası tutuklama kararı çıkarıldı. Elsom, Fransız mahkemesi tarafından şirket varlıklarını kötüye kullanmak ve belgede sahtecilikten suçlu bulundu.

Avustralya milli rugby takımının eski kaptanı ve RC Narbonne’un başkanlığını yapmış olan Rocky Elsom, zimmetine geçirdiği iddia edilen 700 bin Euro sebebiyle uluslararası tutuklama kararıyla karşı karşıya. Fransız mahkemesi, Elsom’u kulüp başkanı olduğu dönemde şirket varlıklarını kötüye kullanmak ve belgede sahtecilik yapmaktan suçlu buldu. Bu karar, Elsom’un rugby kariyerinden sonra yöneticilik kariyerinde yaşadığı en büyük yasal sorun olarak dikkat çekiyor.

FRANSIZ MAHKEMESİNİN KARARI

Elsom’un başkanlık yaptığı dönemde, eski bir teknik direktöre gerekçesiz bir şekilde 79 bin Euro ödediği ve kulübe hiç gelmeyen bir kişiye aylık 7 bin 200 Euro maaş verdiği ortaya çıktı. Bu usulsüz ödemeler nedeniyle Elsom, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve zimmetine geçirdiği 700 bin Euro’yu geri ödemesi kararlaştırıldı.

ELSOM’UN AÇIKLAMALARI VE YERİ

Geçtiğimiz günlerde bir gazeteye demeç veren Rocky Elsom, İrlanda’nın başkenti Dublin’de yaşadığını ve özel bir erkek okulunda koçluk yaptığını söyledi. Elsom, aralık ayına kadar şehirde kalmayı planladığını belirtirken, hakkındaki uluslararası tutuklama kararıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

RUGBY DÜNYASINDA ŞOK ETKİSİ

Elsom, rugby kariyerinde uluslararası başarılar elde etmiş ve Avustralya milli takımının kaptanlığını yapmış bir isim olarak biliniyor. Ancak, RC Narbonne’da yaşanan bu mali skandal, hem kulüp hem de spor dünyasında büyük yankı uyandırdı. Rugby camiası, Elsom’un bu duruma nasıl düştüğüne dair şaşkınlık yaşarken, hakkındaki dava süreci de yakından takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.