Uluslararası uzay istasyonu tehlike sınırlarında

Uluslararası Uzay İstasyonu tehlike altında kalacak gibi görünüyor. Rusya tarafından ortaya atılan bir tehdit büyük bir endişe yarattı.

Uluslararası Uzay İstasyonu tehlike ile karşı karşıya. ABD ve Avrupa Birliği tarafından açıklanan uzay ambargosu büyük bir probleme neden olacak gibi görünüyor. Rusya Uzay Ajansı başkanlığı son derece tuhaf açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar ile birlikte kafalarda büyük soru işaretleri oluştu.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Avrupa veya ABD gibi bölgelere düşme ihtimali olduğu ifade ediliyor. Bunu ifade eden kişi ise Rusya uzay ajansı genel müdürü Dmitry Rogozin. Yaptığı açıklamalara baktığımızda hem NASA astronotlarının hem de Roscosmos kozmonotlarının Rusya desteğine ihtiyaç duyduğu görülüyor.

Uluslararası uzay istasyonu tehlike sınırlarında

Rogozin tarafından yapılan açıklamalarda, Rusya ile işbirliğinin engellenmesi halinde Uzay istasyonu kontrolsüz bir şekilde yörüngeden çıkabilir denildi. Böyle bir durumda hiç beklenmeyen bir şekilde Uzay İstasyonu Avrupa veya ABD’ye düşme ihtimaline sahip.

Tehdit gibi yapılan bu uyarı küresel çapta büyük bir endişe yarattı. Joe Biden tarafından yapılan yaptırım açıklamaları Rusya uzay endüstrisi için son derece zararlı. Yayınlanan Twitter paylaşımlarına baktığımız zaman Rusya’nın adeta tehdit ettiğini görüyoruz. Tüm bunlara ek olarak Rusya uzay ajansı dünyanın kendilerine muhtaç olduğunu düşünüyor.

SpaceX Dragon aracı neredeyse kaza yapıyordu: Uzayda panik

Uluslararası Uzay İstasyonu ile ilgili yapılan açıklamalarda buraya astronot taşınması için Rusya’nın desteğine ihtiyaç olduğu belirtildi. Eğer Rusya, astronotları buraya taşımazsa büyük bir lojistik problem ortaya çıkabilir. Kısacası Rusya kendisini uzay alanında vazgeçilmez olarak görüyor. Önümüzdeki günlerde uzay alanında sular iyice ısınacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
Apple'ın geliri düştü!
Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!