Ümit Özdağ: “Erdoğan’dan gelen parlamenter sistem önerisini muhalefet kabul edebilir”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1’de HÜDA-PAR’ın açıklamalarına tepki göstermediğini belirtti ve Anayasa’nın ilk dört maddesinin Türk milletinin kanıyla yazıldığını vurguladı. Erdoğan’ın seçimlerde aday olmaması gerektiğini ve erken seçimlerin hukuki bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

‘4. MADDE’ TARTIŞMALARI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1’de yayınlanan ‘Anında Manşet’ programında, ‘4. madde’ tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, HÜDA-PAR Genel Başkanı’nın yaptığı açıklamalara tepki göstermediğini belirtti. Bunun nedenini ise, bu açıklamaları önemsememesi olarak açıkladı. Ayrıca, HDP-DEM gibi bazı siyasetçilerin benzer açıklamalara karşı sessiz kalmasının, demokratik yaşamın bir parçası olarak yorumlandığını ifade etti.

Özdağ, Anayasa’nın ilk dört maddesinin "kurşun kalemle, dolma kalemle, bilgisayarla yazılmadığını, Türk süngüsü ve Türk kanıyla yazıldığını" vurguladı. Bu maddelerin değiştirilmesinin Türk milletinin devletini elinden almak anlamına geleceğini ve bu girişimlerin sonuçlarının geçmişte nasıl olduğunu hatırlattı. 

66. MADDE ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

Özdağ, ilk dört madde kadar önemli bir diğer madde olarak 66. maddeyi işaret etti. Bu maddenin Türk milletini tanımladığını ve değiştirilmesinin de ilk dört madde gibi söz konusu olamayacağını belirtti. HÜDA-PAR ve PKK arasındaki ilişkiyi kıyaslarken, HÜDA-PAR’ın şeriatla yönetilen bir Kürdistan istediğini, PKK’nın ise dini olmayan bir devlet arzuladığını ifade etti. Her iki yaklaşımın da kabul edilemeyeceğini vurguladı.

ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI VE ERKEN SEÇİM

Özdağ, erken seçim tartışmaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sonraki seçimde aday olup olmayacağı konusundaki değerlendirmelerinde, Erdoğan’ın aday olmaması gerektiğini savundu. Erdoğan’ın mevcut oy oranlarıyla seçimi kazanmasının zor olduğunu belirten Özdağ, seçim eşiğinin çoktan aşıldığını ve Erdoğan’ın 2024 seçimlerinde bu eşiği geçemeyeceğini öngördü.

Erken seçimlerin hukuki bir zorunluluk olduğunu belirten Özdağ, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için bir uzlaşma önerisinde bulunabileceğini, ancak bunun muhalefet tarafından kabul edilip edilmeyeceğini belirtti. Erdoğan’ın parlamenter sistem önerisi getirmesi durumunda, muhalefetin bu öneriyi kabul edebileceğini öne sürdü. Erdoğan’ın bu öneriyi getirmemesi durumunda, kamplaşma ve kaos stratejisi izleme olasılığını ifade etti. Ülkenin mevcut durumu ve sığınmacı sorunları göz önüne alındığında, kontrolsüz bir kaosun mümkün olmayacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.