Ümit Özdağ: Kılıçdaroğlu’nu yeterince destekleyemedik

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeterince destekleyemediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Seçimi İkinci Tur Oylaması’nda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1 canlı yayınına konuk oldu.

Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın sunduğu Fikir Kulübü programına katılan Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeterince destekleyemediklerini söyledi.

Özdağ, kendileri ile geç temas kurulduğu değerlendirmesinde bulundu. Özdağ şunları söyledi:

“Evet, Kılıçdaroğlu’nu yeterince destekleyemedik. Birincisi, bizimle çok geç temas kuruldu. Ayın 15’inde bu temasın sabah kurulup ayın 16’sında protokolün imzalanması ve çalışmaların başlaması gerekirdi. Süre çok kısaydı. Ama bizimle altı gün sonra temas kuruldu. O süreç de yavaş ilerledi. Protokol imzalandığı gün üç buçuk gün kalmıştı ve bu üç buçuk gün içerisinde de Zafer Partisi’nin sürece yapacağı propaganda etkisi Millet İttifakı paydaşlarından gelen kısıtlamalar çerçevesinde yürüyebildi. Oysa eğer biz Zafer Partisi olarak bu kısıtlamalar olmasa bütün katkımızı Türk kamuoyuna daha kapsamlı olarak anlatabilecek durumda olsaydık aradaki fark çok fazla değil, bu kazanılmayacak bir seçim de değildi. Devletin bütün imkanları bütün bu yabancı seçmenler hepsi hepsi arada yüzde ikilik bir fark var.”

“KATKISI OLMAYAN PARTİLER ENGELLEDİ”

Ümit Özdağ, sürece hiçbir katkılarının olmadığını öne sürdüğü bazı Millet İttifakı bileşenlerinin de kendilerinin propaganda alanını kısıtladığı iddiasında bulundu.

Özdağ, “Bence sürece oy olarak hiçbir katkısı olmayan ve CHP’nin üzerine yerleşmiş ve CHP oylarıyla parlamentoya giren ama kampanyanın hiçbir yerinde bizim Zafer Partisi olarak görmediğimiz siyasi partiler Zafer Partisi ile CHP arasında protokol imzalandıktan sonra bizim hareket alanımızı kısıtladılar” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Video Haberleri

Kurnaz hırsızın şaşırtıcı yöntemi: 10 saniye içinde çaldı
Maçta dili boğazına kaçtı
Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım
Kaybedersek bu kötü gidişata ortak olmam, makamları bırakırım
Özgür Özel kadrosunu ilk kez açıkladı