Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu ve Meral Akşener’den saldırı açıklaması

MHP’li muhalif isimler Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu, bugün yaptıkları konuşma sırasında uğradıkları saldırı hakkında Odatv’ye açıklamada bulundular.Ümit Özdağ, saldırıdan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi...

MHP’li muhalif isimler Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu, bugün yaptıkları konuşma sırasında uğradıkları saldırı hakkında Odatv’ye açıklamada bulundular.

Ümit Özdağ, saldırıdan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sorumlu tuttu. Özdağ, “Bana 2005'te de Silifke'de saldırmışlardı. Polis havaya ateş açınca dağıldılar. Ancak bu saldırıda polisin açık ihmali olduğunu düşünüyorum. Çünkü tek bir merdiven vardı, orayı açık bıraktılar. Kaçacağımızı düşünüyorlardı ama oturduk. Polis bizi korumak zorunda kaldı. Bu, Bahçeli'nin dünkü emrinin sonucudur. Akacak her damla kandan o sorumludur'' ifadelerini kullandı.

Yusuf Halaçoğlu ise, “Bizim böyle hareketlerle yılacağımızı sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz bir kişinin iktidarı için yola çıkmadık. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamenter sistemi ve değerlerinin devamı için yola çıktık. Bu Anayasa'yı savunmak suç mu? Bu Anayasa'yı korumak için namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik'' şeklinde konuştu.

Meral Akşener de Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Özdağ ve Sayın Halaçoğlu'na konferans sırasında Silifke'de yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ey demokrasi..geldiysen kapıya üç kez vur!!" diyerek saldırıya tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.