Ümit Özdağ’dan kendisine Türk müdür belli değil diyen Destici’ye: “Cahilsin Mustafa”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı hedef alarak sert eleştirilerde bulundu.

TARTIŞMA BAŞLIYOR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bir televizyon programında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı hedef alarak sert açıklamalarda bulundu. Destici, "Ben Türk oğlu Türk’üm. Bunu gösterebiliyor mu? Ümit Özdağ, dedesinin dedesini, dedesinin mezarını gösterebiliyor mu? Ümit Özdağ bir kere kendisi milliyetçi değildir. Ümit Özdağ Türk müdür o da tartışılır. Almanya’da uzun süre kaldığı için oradaki Neo Nazilerden etkilenmiş olabilir. Müslüman Türk milletinin gerçek asli bir evladı, ‘Filistin benim meselem değil’ diyebilir mi? Diyorsa bu milletin bir parçası değildir" ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ’DAN CEVAP

Özdağ, Destici’nin açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. "Destici, ‘Filistin milli davamız’ demediği için Türk değildir demiş. Devam etmiş, ‘Benim 7 ceddimin mezarı bu topraklarda, Ümit Özdağ dedesinin dedesini, dedesinin mezarını bile gösteremez.’ Daha sonra Türklüğümün tartışmalı olduğunu söylemiş. Hepsine tek tek yanıt vereyim" diyerek eleştirilerine başladı.

FİLİSTİN MESELESİ

Özdağ, "Filistin milli davamız değildir. Arap Birliği ülkelerinin çoğu Filistin meselesini milli dava kabul etmezken, Türkiye neden kabul etsin? Filistin, Kuzey Kıbrıs, Doğu Türkistan, Dağlık Karabağ’ı milli meselemiz olarak kabul etti mi? Hayır. Hepsinde Türk milletinin düşmanlarının yanında yer aldı mı? Evet. Peki, Ümit Özdağ ve Zafer Partisi Gazze’deki İsrail soykırımına karşı çıkıyor mu? Tabii çıkıyor. Ancak Filistin meselesini milli dava etmeyen Güney Afrika, AK Parti’den daha etkili bir şekilde İsrail’e karşı çıkıyor. Özetle, boş konuşuyorsun çünkü cahilsin Mustafa" ifadelerini kullandı.

DEDESİYLE İLGİLİ İDDİALAR

Özdağ, "İki dedemin de mezarlarını sana gösteririm. Hatta dedemin babasının mezarını da. Ama ben sana bir başka şey daha gösteririm: İstiklal Harbi beraati. Sen dedenin İstiklal Harbi beraatini gösterebilir misin?" diyerek Destici’yi eleştirdi. "Mustafa, 19. yüzyılda ve 20. yüzyılın başında 5 milyon Müslüman Türk Kafkasya ve Rumeli’de tarihin en uzun soykırımında yok edildiler. Kan denizinde yıkanmadık. Milyonlarca insanımız da Rumeli’de yok edildiler. Mustafa, büyük Atatürk’ün kardeşlerinin, dedesinin mezarları da Türkiye’de değil. Bu neyin kanıtı Mustafa? Çok toprak ve çok insan kaybettik. Çok ağıt yaktık" dedi.

MÜCADELE VURGUSU

Özdağ, "Bak Mustafa, bugün Zafer Partisi Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin için ağıt yakmak zorunda kalmayalım diye mücadele ediyor. Sen ise Arapçılık yapıp işgali meşrulaştırıyorsun" diyerek Destici’ye yönelik sert eleştirilerini sürdürdü.

SON SÖZ ZİYA GÖKALP

Özdağ, Destici’nin Türklüğü hakkında tartışmalı ifadelerine Ziya Gökalp’in dizeleriyle yanıt verdi. "Türklük hem mefkürem, hem kanımdır; sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil! Türklük hadimine ‘Türk değildir!’ diyen, soyca Türk olsa da ‘piçtir’, Türk değil" diyerek, milliyetçilik konusundaki duruşunu vurguladı. Bu tartışma, Türkiye’de milliyetçilik ve kimlik konularını yeniden gündeme getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.