Ümit Uysal: "İlk kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağım"

CHP’li Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 26 Eylül 2024’te yaptığı açıklamada, 32 yıllık siyasi tecrübesini partisine sunarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağını duyurdu.

CHP’li Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 26 Eylül 2024 tarihinde sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, içinde bulunduğu zorlukları düşünmeden partisine ve ülkesine hizmet etme kararlılığını vurguladı. Uysal, "Gerçekleşemeyen toplumsal mutabakatı sağlamak, Anadolu’nun tüm potansiyelini harekete geçirmek, Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek ve Türkiye'yi yeniden inşa etmek için 32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi partimin hizmetine sunacağım," ifadelerini kullandı. 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Uysal ile yaptığı görüşmede, Uysal'ın "Demokratik hakkımı kullanarak olağan ya da olağanüstü seçimli ilk kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağım," dediğini aktardı. 

Uysal'ın 26 Eylül'de X hesabından yaptığı açıklamada, "32 yıllık tecrübe ve birikimimi partimin ve partilimin hizmetine sunacağım," şeklindeki ifadesi dikkat çekti. 

Zeyrek’in yazısında, "CHP Genel Başkanlığı ve parti yönetiminin toplumun tamamını yeni bir başlangıç için organize edecek etkili, bilgili ve tamamen ülke sorunlarına odaklanan bir görünüm içinde olması beklenmektedir," ifadeleri yer aldı. 

Uysal, bu noktada şunları söyledi: "Partimizin, toplumun üzerinde ittifak ettiği ve tamamen ülkenin problemlerine odaklı bir çatıya dönüşmesi gerekiyor. Mevcut sistemde iktidara gelmemiz için yüzde elliyi geçmemiz, Parlamento çoğunluğunu almak içinse yaklaşık yüzde 46-47 oya ulaşmamız lazım. Olası adayımızın kimliğini tartıştırmak yanıltıcı olduğu gibi, adayın popülaritesine veya farklı partilerden gelecek oylara bel bağlamak da doğru değil. Partimizi, iktidarın örselediği ve sorunlara boğduğu seçmen tablosunun genel tercihinin odağına yerleştirerek, iktidar yürüyüşümüze güçlü bir ivme kazandırmak için 32 yıllık tecrübe ve birikimimi partimin ve partilimin hizmetine sunacağım. Demokratik hakkımı kullanarak olağan ya da olağanüstü seçimli ilk kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağım."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.