İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alındıktan sonra polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin yargılandığı dava, İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanığın barodan atanan avukatı, dosyadan çekilme talebinde bulundu. Suçun vasıf ve mahiyeti gereği sanığın savunması alınamadığı için dava ileri bir tarihe ertelendi.
SAVUNMA YAPILAMADI
Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlanan Yunus Emre Geçti için barodan atanan avukat, dosyadan çekilmek için dilekçe sundu. Mahkeme başkanı, avukat olmadan sanığın savunmasının alınamayacağını belirterek duruşmayı erteledi.
OLAY GÜNÜ YAŞANANLAR
Müşteki polis memuru K.H.S., sanığın nezaretten kaçtığını ve amirlerinden aldıkları talimat doğrultusunda Şeyda Yılmaz ve sanığın annesi Pınar Geçti ile birlikte arama çalışması yaptıklarını ifade etti. K.H.S., sanığın etkisiz hale getirilmek istenirken polislere direndiğini ve kelepçeyi kopardıktan sonra bir tabanca ile etrafa ateş açtığını söyledi. Çıkan arbedede Şeyda Yılmaz’ın vurularak şehit olduğunu ve kendisinin de yaralandığını belirten müşteki polis, sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirdi.
AİLENİN ACI İSYANI
Şehit Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, olay günü eşine ulaşamayınca polis merkezine gittiğini ve burada eşinin başından vurularak şehit olduğunu öğrendiğini ifade etti. Yılmaz, olayda ihmali olan herkes hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.
ANNESİ OLAYI ANLATTI
Sanığın annesi Pınar Geçti de olay günü yaşananları mahkemede detaylı şekilde anlattı. Oğlunun gidebileceği yerleri polislerle paylaştığını belirten anne Geçti, sanığın eylemleri karşısında büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.
İLERİ TARİHE ERTELENDİ
Mahkeme, sanığın avukatsız savunma yapamayacağını vurgulayarak duruşmayı erteledi. Yunus Emre Geçti hakkında 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.