UN mission successfully tests helicopter landing at Yemen's Hodeidah airport

The United Nations Mission to Support the Hodeidah Agreement (UNMHA) announced that a helicopter successfully landed at Hodeidah International Airport in Yemen after an eight-year hiatus. The short press release issued by UNMHA responsible for monitoring the ceasefire agreement in the port city of Hodeidah on Thursday stated that the kontrol landing was carried out as part of ongoing efforts to im

ADEN, 9 Haziran (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Hudeyde Anlaşmasını Destekleme Misyonu (UNMHA), 8 yıllık aranın ardından bir helikopterin Yemen'deki Hudeyde Uluslararası Havalimanı'na başarılı bir test inişi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde liman kentinde ateşkes anlaşmasının izlenmesinden sorumlu UNMHA tarafından Perşembe günü yapılan kısa basın açıklamasında, test inişinin Çarşamba günü havalimanının operasyonlarını iyileştirmeye yönelik olarak devam eden çalışmalar kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.

UNMHA, başarılı test inişini, misyonun erişimini artırmaya ve yetkisini etkin şekilde uygulamasını sağlamaya dönük olumlu bir adım olarak niteledi.

2014 yılının sonlarından bu yana Husi isyancıların kontrolünde olan Hudeyde Uluslararası Havalimanı, Mart 2015'te Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun uluslararası olarak tanınan Yemen hükümetine destek amacıyla askeri operasyonlara başlamasından bu yana kullanıma kapalıydı.

Havalimanının eski işlevine kavuşturulmasıyla, insani yardım akışının kolaylaşması ve Yemen'de sıkıntı çeken halka yardım ulaştırılması olanaklı hale gelebilir.

UNMHA, Aralık 2018'de Yemen hükümetiyle Husiler arasında Birleşmiş Milletler himayesinde İsveç'in başkenti Stockholm'de bir anlaşma imzalanmasının ardından, Hudeyde bölgesinde askeri faaliyetlerin sona erdirilmesine nezaret etmek üzere kurulmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ukrayna: Zelenskiy'in Aranması, Putin'in İşgalindeki Çaresizliği Gösteriyor
Kuzey Kore'nin Viral Şarkısı: TikTok'ta 'Can Baba' Fırtınası
İsrail'de Binlerce Kişi, Hamas'ın Rehineleri İçin Protesto Düzenledi
New York'ta Bomba İhbarı Paniği Yaşandı
Beyaz Saray Güvenlik Bariyerlerine Çarpan Araç Sürücüsü Öldü!