Ünal: HPV Aşısı Devlet Politikası Olarak Uygulanmalıdır!

Jinekolojik Onkoloji Uzmanı, rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, HPV aşısının devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, Türkiye'de HPV (Human Papillomavirus) virüsüne maruz kalma oranının kadınlarda %85, erkeklerde ise %91'e kadar çıktığını açıkladı. Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Ünal, HPV aşısının devlet politikası haline getirilmesi ve aşılama programına dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle erkek çocuklarının 9 ila 15 yaş arasında aşılanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

ASIL ERKEKLERİN AŞILANMASI GEREKLİ!

Ünal, yaptığı açıklamada, "Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır" dedi. HPV aşısının, hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine vurgu yapan Ünal, bu sayede virüsün yayılma riskinin azaltılacağını belirtti.

YILDA BİN 500 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR!

Türkiye'de rahim ağzı kanserine yakalanma oranının yüz binde 4.5 olduğunu açıklayan Prof. Dr. Ünal, bu hastalık nedeniyle yılda bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ülke genelindeki düşük rahim ağzı kanseri vakalarının olumlu bir durumu yansıttığını belirten Ünal, bunun cinsel yaşamın Türkiye'de daha geç yaşlarda başlamasına ve partner sayısının daha düşük olmasına bağlı olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!
Gebeliği önlemede çok etkili o yöntem: Deri altı implantı!
Duygusal açlık obeziteye yol açıyor!